Aleksandar Vukotić postaje najskuplje pojačanje u historiji belgijskog kluba!

Tamošnji mediji otkrili vrijednost transfera

Aleksandar Vukotić postaje najskuplje pojačanje u historiji belgijskog kluba!

Kapiten Krupe Aleksandar Vukotić je prije dva dana odigrao svoju posljednju utakmicu za ekipu iz kanjona Vrbasa. Naime, korpulentni srbijanski štoper će karijeru nastaviti u Belgiji.

Kako je SportSport.ba već pisao, Aleksandar Vukotić će preći u redove tamošnjeg prvoligaša Waasland-Beverena.

Stameni štoper će već u nedjelju stiću Belgiju gdje će odraditi ljekarske preglede. Vukotić bi potom trebao sa Beverenom potpisati trogodišnji ugovor.

Prema pisanju belgijskog HLN-a Vukotić bi ugovor sa Bevernom trebao potpisati u ponedjeljak, a štoper Krupe će tada postati i najskuplje pojačanje u historiji svog novog kluba.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Naime, HLN navodi da je će Beveren za Vukotićeve usluge izdvojiti nešto više od 300.000 eura i tako oboriti klupski transfer rekord. Do sada je najskuplje pojačanje Beverena bio Ryota Marioka za kojeg je prošlog ljeta Bevern poljskom Slasku isplatio oko 275.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti