Bjelorusi iznenadili terminom dolaska u Sarajevo, Manijaci spremaju presedan uz pomoć svih tribina

Velika euforija među navijačima Željezničara, vjeruju u pozitivan rezultat

Bjelorusi iznenadili terminom dolaska u Sarajevo, Manijaci spremaju presedan uz pomoć svih tribina

S. Mlaćo

Na Grbavici su počeli pripreme za prvi meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinama iz Minska.

Dinamo je trenutni lider u Bjelorusiji i ovaj tim je jučer odigrao svoj meč protiv trećeplasiranog Zhodina i završilo je 0:0.

Dinamo je ostao lider na tabeli i pun motiva stiže u glavni bh. grad. A da ozbiljno Bjelorusi shvataju ovaj meč govori i informacija da bi u Sarajevu trebali biti već u ponedjeljak.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba, ekspedicija Dinama stiže u ponedjeljak, a odmah će obaviti i prvi trening.

Isti je planiran u Hadžićima, a zatim će trenirati u našem glavnom gradu i u narednim danima.

U srijedu je planirana press konferencija i trening na stadionu Grbavica, a meč se igra u četvrtak od 20:30 sati.

Oglasi

Iz FK Željezničar su već obavijestili javnost da prodaja ulaznica za članove počinje u subotu, a moguće će biti kupiti ulaznicu i u nedjelju.

Od ponedjeljka počinje prodaja i za one koji nisu članovi kluba. Jasno je da prema trenutnoj euforiji već u srijedu neće biti ulaznica.

Dinamo je u 14 kola upisao deset pobjeda uz po dva remija i poraza. Gol razlika ovog tima je 34:11, a u posljednjih pet utakmica samo su jednom izgubili.

Nedavno su savladali 13-plasiranu Belsinu sa čak 7:2. Kada je poraz u pitanju, desilo se to protiv devetoplasiranog Smorgona kada je bilo 3:1.

Dok Bjelorusi planiraju put u Sarajevo, navijači Željezničara spremaju spektakl za pamćenje. Ističu da su im potrebne sve tribine.

Oglasi

ZAJEDNO SPREMAMO KOREOGRAFIJU! U teškim trenucima za klub držali smo se skupa, davali svoj maksimum i pokazali volju i...

Posted by The Maniacs on Thursday, July 6, 2023

"U teškim trenucima za klub držali smo se skupa, davali svoj maksimum i pokazali volju i jedinstvo onda kada je to bilo potrebno. A sada, kada stvari idu uzlaznom putanjom, ponovo se javila potreba da SVI ZAJEDNO radimo i učestvujemo. U onim teškim trenucima radili smo zajedno kako bi se izdigli iz pepela, a sada ćemo raditi zajedno kako bi napravili što bolju sliku i reprezent kluba i grupe u Evropi.

U susret nam ide utakmica koju smo godinama čekali. Željo je ponovo u evropi i nema sumnje da će momci na terenu dati svoj maksimum da nas obraduju. Ipak, ni mi nećemo sjediti skrštenih ruku i idemo uraditi presedan i nešto što do sada nije urađeno, barem ne u našoj zemlji i ne u ovolikom obimu.

Grupa je odlučila da za ovu utakmicu u izradi koreografije učestvuju svi, i Manijaci i Željovci, bez obzira da li oni stajali na jugu, istoku, sjeveru ili zapadu. Ova koreografija imat će najveću težinu od svih do sada urađenih jer će u njoj učestvovati svi Željini navijači.

Izrada koreografije bit će u ponedjeljak i utorak od 17:00 na našem stadionu, odnosno na platou ispod istočne tribine. Ovo će biti i odlična prilika za druženje, a da ujedno svi zajedno sopstvenim rukama uzmemo učešće u nečemu na šta ćemo sutra svi biti ponosni!

Također, napominjemo da su dio koreografije i plave majice. Potrebno je da svaki čovjek koji dođe na utakmicu bude obučen u plavo. Da bi se olakšalo svima, u TM Shopu u prodaju će biti puštene plave majice sa različitim motivima sa promotivnom cijenom", stoji u objavi Manijaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Željezničar je u srijedu odigrao generalku pred ovaj meč i savladao austrijski Kapfenberg sa 2:0.

Strijelci su bili Amoah i Turanjanin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Sto ne puste ljude da treniraju na gradskom/olimpijsko stadionu Kosevu????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi