Nevjerovatna scena: Mladi reprezentativac BiH otišao s terena jer mu nisu dali da šutira penal
Ne dešavaju se ovakve scene često (Foto: Daugavpils)

I to je moguće

Nevjerovatna scena: Mladi reprezentativac BiH otišao s terena jer mu nisu dali da šutira penal

Midhat Šljivak

Napadač latvijskog Daugavpilsa i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksej Golijanin napustio je teren na meču protiv Mette nakon što mu nije dopušteno da izvede penal.

Aleksej Golijanin napravio je zaista nevjerovatan potez na meču 13. kola latvijskog prvenstva između Daugavpilsa i Mette. Sam je otišao s terena uvrijeđen što mu nije dopušteno da šutira penal.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine silno je želio šutirati s 11 metara. Pokušao je doći do lopte, ali je s klupe došla uputa da loptu prepusti
Jevgenijsu Mininsu koji je potom postigao pogodak za 2:0.

Uvrijeđeni 21-godišnjak tada se odlučio na nestvaran potez. Sam je otišao u svlačionicu i nije želio da nastavi utakmicu. Ubrzo je trener domaćeg tima izvršio izmjenu i poslao je drugog igrača na teren.

Ovo bi mu mogao biti i posljednji nastup u dresu Daugavpilsa. Teško da će neko trpjeti ovakvo ponašanje mladog napadača koji se očigledno smatra velikom zvijezdom.

Oglasi

On je u ovom timu na posudbi iz ekipe RFS-a. Ugovor o posudbi mu traje do decembra ove godine. Nakon ovog teško da će ostati.

Golijanin je u prvenstvu Latvije ove sezone u 12 utakmica zabio šest pogodaka i upisao je dvije asistencije. U prošlom meču je zabio hat-trick.

Talentovani napadač je igrao za sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a nedavno se našao i na spisku Igora Jankovića za U21 reprezentaciju. Nije upisao nastup.

U klupskoj karijeri je prije odlaska u Latviju igrao za omladinske ekipe Crvene zvezde i Čukaričkog, Grafičar i Novi Pazar.

Daugavpils je trenutno drugoplasirani sastav latvijskog prvenstva, a ispred njih je jedino ekipa RFS-a. Razlika je četiri boda u 13 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi