Teška sedmica za bh. fudbal: Mlada reprezentacija večeras poražena u Sloveniji

Sedmica za zaborav

Teška sedmica za bh. fudbal: Mlada reprezentacija večeras poražena u Sloveniji

Haris Zilić

Zaokružena je neuspješna sedmica za fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon kadeta, juniora i seniora, poraz je večeras upisala i mlada U21 reprezentacija naše zemlje.

Izabranici selektora Igora Jankovića gostovali su kod Slovenije u utakmici petog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i poraženi su rezultatom 3:0.

Slovenija je bila mnogo bolji rival i na kraju sasvim zasluženo došla do četvrtog trijumfa u kvalifikacijama i nastavljaju borbu sa Francuskom za prvo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Naši momci su izdržali prvih pola sata, a onda za sedam minuta totalni raspad sistem u našim redovima. U 30. minuti Cipot na asistenciju Gradisara pogađa za 1:0, a u 37. minuti Zeljković na asistenciju Seslara zabija za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena mogao je biti totalni brodolom našeg tima, ali po našu sreću u 44. minuti Seslar nije iskoristio penal za domaćine.

Oglasi

Početak drugog poluvremena je samo zapečatio jođ jednu lopu noć za reprezentativni bh. fudbal. Kapiten našeg tima i štoper Juventusa Tarik Muharemović je u 49. minuti dobio drugi žuti karton i isključenje tako da je naš tim ostao s igračem manje u polju.

U nastavku meča i Slovenci su spustili ručnu i do kraja postižu "samo" jedan pogodak sa igračem više preko rezerviste Pišeka u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena za konačnih 3:0, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji u korist domaćina.

Slovenija je lider grupe sa 12 bodova, Francuska ima devet, Austrija je skupila sedam, Bosna i Hercegovina ima tri boda, a Kipar jedan osvojen bod, s tim da su naša selekcija i Slovenija jedine odigrale pet utakmice, ostale reprezentacije su odigrale po četiri meča.

Kvalifikacije za EURO U21, grupa H, 5. kolo:

Slovenija - Bosna i Hercegovina 3:0 (Cipot 30', Zeljković 37', Pišek 90+2')

SLOVENIJA: Turk, Ratnik, Kuzmić, Milić, Ilenić, Oštrc, Zeljković, Seslar, Begić, Cipot, Gradisar.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šhinović, Šušić, Muharemović, Omerović, Mujkić, Vuković, Karić, Stajić, Kulašin, Šakota, Bristrić.

Top Komentari

Amaru
Najneuspjesnija nacija na svijetu
3 1
plemic
opet zeljković. iz paštete iskače.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi