"Vlahović je nivo Haalanda, ali nema s kim igrati - Ja se okrenem, a iza mene Zidane, Jugović..."
Legendarni Vatreni cijeni Vlahovića (Foto: EPA)

Smatra da se Haaland ne bi naigrao u Italiji

"Vlahović je nivo Haalanda, ali nema s kim igrati - Ja se okrenem, a iza mene Zidane, Jugović..."

Midhat Šljivak

Srpski napadač Dušan Vlahović često je kritikovan ove sezone, no sjajni fudbaler jednostavno ne može pokazati sav svoj talenat u defanzivnom sistemu igre kojeg gaji trener Juventusa Massimiliano Allegri. Zbog toga legendarni Hrvat Alen Bokšić smatra da bi Dušan mogao biti nivo Erlinga Haalanda da igra u Engleskoj, gdje je mnogo lakše postizati golove.

Legendarni hrvatski napadač Alen Bokšić usporedio je srpskog fudbalera Dušana Vlahovića s Erlingom Haalandom. Smatra da je Srbin blizu nivoa na kojem je Norvežanin za kojeg smatra i da bi mnogo teže zabijao golove u Italiji.

Vlahović je ove sezone postigao 17 golova u 28 nastupa za Juve. Bokšiću je to odličan učinak jer Italiju smatra mnogo težom ligom za napadače.

"Dušan je sjajan napadač i ima samo 24 godine. Pokazao je kvalitet, može postati nivo Haalanda. Nikad nisam volio usporedbe, ali u Italiji je teže zabijati nego u Engleskoj. Bilo je tako u moje vrijeme, a i sada je", navodi Bokšić.

Ističe kako je on, za razliku od Vlahovića, imao sreću da ima elitne veznjake iza sebe. To po njegovom mišljenju Dušan nema.

"Napadač uvijek zavisi od saigrača iza njega. Ja sam imao sreće jer kad bih pogledao iza sebe tu su bili Zidane, Jugović, Deschamps, Conte, a pored mene su bili Del Piero ili Vieri. Dušan s druge strane igra u mnogo defanzivnijem Juventusu koji se muči s kreacijom napada", rekao je Alen Bokšić.

Oglasi

Bokšić je kao igrač Stare dame odigrao 33 utakmice i imao je učinak od sedam golova i četiri asistencije.

Bokšić je najveći trag ostavio u Laziju

Iza legendarnog hrvatskog napadača je zaista bogata karijera. Počeo ju je u Hajduku, a pored Juventusa nastupao je još za Cannes, Marseille, Lazio i Juventus.

Najveći trag je definitivno ostavio u Laziju. Čak šest godina je proveo u redovima Nebeskoplavih, odigrao je 156 utakmica i ostvario je učinak od 43 gola i 15 asistencija.

S rimskim timom je ostvario najveće uspjehe. 2000. godine je osvojio Seriju A, dva puta je osvojio Kup, a 1999. godine Kup pobjednika kupova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, najveći trofej podigao je u Marseilleu. Osvajač je Lige prvaka za sezonu 1992/1993, a Bokšić je odigrao kompletan meč.

Karijeru je legendarni Hrvat završio 2003. godine u dresu Middlesbrougha.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Kada se tice masiti golove tu je sigurno na istom nivou!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti