Poruka iz Madrida stavila je ogromnu mrlju na karijeru Dušana Vlahovića
Foto - EPA

Očekuju ozbiljne probleme

Poruka iz Madrida stavila je ogromnu mrlju na karijeru Dušana Vlahovića

Midhat Šljivak

Srpski napadač Dušan Vlahović (23) povezivao se ovog ljeta s brojnim klubovima. Među klubovima koji su ga razmatrali kao novu 'devetku' je i Real Madrid, no Kraljevi su odlučili da ne završavaju transfer jer smatraju da bi fudbaler Juventusa u narednim godinama mogao imati ozbiljnih problema s povredama.

Dušan Vlahović je ostao u Juventusu iako je tokom ljeta imao pozive iz redova brojnih evropskih velikana. Povezivao se s Realom, PSG-om, Bayernom, Chelseajem i Manchester Unitedom, no na kraju je ostao član Stare dame.

Dosta se pričalo da bi 23-godišnji Srbin mogao pojačati redove madridskog Reala. Kraljevi su tražili zamjenu za Karima Benzemu i Vlahović se spominjao kao ozbiljna opcija za budućnost.

Real je bio spreman za veliki transfer. Predsjednik kluba Florentino Perez želio je veliko ime u napadu, no na kraju su se čelnici Kraljeva predomislili u slučaju 23-godišnjeg reprezentativca Srbije.

Oni su odustali od želje za transferom nakon što su u konsultacijama s brojnim stručnjacima dobili podatke kako bi Vlahović u narednim godinama mogao imati brojne probleme s povredama.

Oglasi

"Glavni razlog koji je blokirao dolazak Dušana Vlahovića su njegovi konstantni problemi s povredama. Naročito se radi o hroničnom problemu s preponama koje ima i koje će ga prije ili kasnije poslati na operaciju", navodi madridski Defensa Central.

Ovakve vijesti sigurno se neće dopasti torinskom Juventusu, ali ni srpskom napadaču. Je li u pitanju samo neka igra Kraljeva kako bi spustili cijenu zaista je teško reći, ali su odlučili javno pustiti informaciju da je stanje ovog napadača poprilično zabrinjavajuće.

Real se u proteklim godinama našao u ozbiljnom problemu s igračima koji su dolazili u klubu. Edena Hazarda su povrede uništile, Luka Jović je imao također ozbiljne probleme, a ove godine se po dolasku povrijedio i mladi Arda Guler.

Vlahović međutim na početku nove sezone izgleda veoma dobro u dresu Juventusa. U tri utakmice je postigao dva gola i upisao je asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jesu li se u Realu prevarili s Vlahovićem znat će se u narednim godinama. Ipak, Srbin je još uvijek veoma mlad igrač i vremena za potencijalni transfer ima još dosta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi