Alen Halilović otkrio mračnu tajnu iz Barcelone; Rekao sam: "Je*i ga, moram..."
Alen Halilović morao je napustiti Barcelonu.

Nije ispunio potencijal

Alen Halilović otkrio mračnu tajnu iz Barcelone; Rekao sam: "Je*i ga, moram..."

Eldar Ganibegović

Jedan od fudbalera koji je u mladosti mnogo obećavao i nije ispunio svoj potencijal je svakako Alen Halilović. Barcelona je polagala velike nade u njega, ali na kraju je završio na mnogo manjem nivou.

Prozvan je nasljednikom Luke Modrića. Međutim, taj epitet nikada nije uspio da opravda, ma ni blizu.

Luka Modrić koji će uskoro zagaziti u petu deceniju života i dalje je neuporedivo bolji fudbaler i igra na mnogo većem nivou od momka bh. porijekla.

GNK Dinamo Zagreb dobro zaradio, ali...

Te 2014. godine je Alen Halilović iz Dinama prešao u Barcelonu. Zagrebački klub je tada inkasirao pet miliona eura, koje Halilović nikada nije opravdao.

Slala ga je Barcelona godinama na silne posudbe, da bi 2020. godine konačno napustio klub i otišao preko Birminghama, Readinga i Rijeke u Fortunu Sittard gdje danas igra.

U jednom intervjuu Hrvat bh. porijekla otkrio je određene detalje iz vremena kada je igrao u Barceloni. Ističe da podršku od Luisa Enriquea nije imao.

Oglasi

Na 29 nastupa za Barcelonu Alen Halilović je postigao četiri gola. 

"Prve dvije godine bile su savršene u Barci, ali nadao sam se da ću imati priliku u prvoj momčadi. Onda sam shvatio da me Luis Enrique ne vidi tamo. Trebao sam ostati još jednu godinu jer sam radio vrlo dobro", priča Halilović i nastavlja:

"Barca je odlučila da moram ponovno ići na posudbu, pa sam bio malo frustriran zbog svega. Nisam htio ponovno ići, pa sam rekao 'Je? ga, moram da izađen iz ovoga", objasnio je veznjak.

"Kad si mlad misliš da nemaš vremena, a ja sam morao biti ispred Inieste i Xavija. Gledajući sada, samo sam trebao biti strpljiv," priznao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ako se nešto može smatrati kao dobar potez, onda je to odbijanje odlaska u Saudijsku Arabiju ljetos. To pokazuje da Alen Halilović i dalje ima ambicija da nešto napravi u svojoj karijeri. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi