Lopta je prošla sve igrače i stigla do Alena Halilovića: Golman nije imao ni minimalne šanse!

Zakucao u mrežu

Lopta je prošla sve igrače i stigla do Alena Halilovića: Golman nije imao ni minimalne šanse!

H. Zilić

U toku je utakmica 12. kola nizozemske Eredivisie u kojoj je Fortuna Sittard dočekala Heracles. Iako su mnogi očekivali zanimljivu utakmicu dva izjednačena tima na terenu potpuno drugačija slika.

Fortuna nakon prvog poluvremena vodi rezultatom 4:0 u utakmici gdje su briljirali bukvalno u svakom dodavanju.

Čini se da u dresu Fortune lagano oživljava akrijeru i pomalo zaboravljeni Alen Halilović.

Halilović je večeras u prvom poluvremenu upisao asistenciju za 1:0 kod gola Gutha, a onda je i sam nokautirao goste. U 32. minuti jedna brza akcija Fortune, povratna lopta koja je prošla sve igrače, stigže do Halilovića koji zakucava u mrežu Heraclesa, to je bilo za 2:0.

Oglasi

Golove za Fortunu još su dali Robberthts u 25. i Sierhuis i 40. minuti utakmice.

Što se tiče Halilovića on je ove sezone najbolji fudbaler Fortune ako gledamo statističke parametre.

Bivši reprezentativac Hrvatske ima dva gola i tri asistecnije računajući i večerašnju utakmicu, a proed toga igrač je sa najviše tačnih dodavanja u dresu Fortune u tekućoj sezoni.

Ako se po jutru dan poznaje u pomenutom nizozemskom klubu bi napokon mogao barem malo podsjetiti na nekada velikog talenta zagrebačkog Dinama.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon 11 odigranih kola Fortuna Sittard je bila na 14. poziciji sa deset osvojenih bodova i serijom od pet utkamice bez trijumfa, ali večeras briljiraju.

Heracles je bio na desetoj poziciji sa 12 bodova i također lošom serijom od četiri utakmice bez pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi