Alen Halilović je uzeo loptu i kao niko prije ponizio Benjamina Tahirovića

U duelu Fortune i Ajaxa danas

Alen Halilović je uzeo loptu i kao niko prije ponizio Benjamina Tahirovića

Edmir Škorić

Velike ovacije dobio je Alen Halilović zbog poteza na utakmici Fortuna Sittard - Ajax koja je odigrana danas i koja je završena bez pogodaka.

Ajax je na ovo gostovanje stigao kao izrazit favorit, ali nogometaši iz Amsterdama nisu pronašli način kako da dođu do gola, dok su domaći promašili penal na početku utakmice.

Alen Halilović je bio starter za Fortunu, te je bio jedan od najbolje ocijenjenih igrača na meču sa ocjenom 7.3. Hrvatski internacionalac na terenu je proveo 88 minuta, ali je digao publiku na noge u 68. minuti.

Nekadašnji igrač Dinamo Zagreba dobio je loptu na svojoj polovici, a onda pokazao kakav je dribler. Prevario je dvojicu igrača Ajaxa, a na kraju je bh. reprezentativcu Benjaminu Tahiroviću probacio loptu kroz noge. VIDEO pogledajte na OVOM linku.

Bio je to jedan od najljepših poteza na utakmici, a interesantno da je malo prije toga Tahirović snažno šutirao i zamalo postigao gol.

Oglasi

Naš veznjak nije se danas proslavio, imao je neuspješnih pokušaja, njegova ocjena je bila dosta niska za nastup koji je pružio, a možda sve to ne bi bilo tako ni loše da su on i saigrači na kraju slavili.

Fortuna je osvojila vrijedan bod i ima ih ukupno šest nakon četiri kola, dok je Ajax u slaboj formi i ima tek pet bodova, doduše uz utakmicu manje.

Kopljanici su izgubili neke bitne igrače ovog ljeta, prije svih Dušana Tadića i Mohammeda Kudusa, a jedno od pojačanja je naš Tahirović koji je stigao iz Rome. Došli su i Hrvati Jakov Medić iz St. Paulija, te Borna Sosa iz Stuttgarta, kao i njihov zemljak Josip Šutalo iz Dinama.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, odlasci Kudusa, ALvareza, Timbera, Klaassena, Rasmussena i Tadića mogli bi Amsterdamce ostaviti bez titule ove sezone, naročito ako se uzme u obzir kakve rostere i kakve partije igraju PSV i Feyenoord.

Slijedi reprezentativna pauza od dvije sedmice, a nakon toga se vraćamo klupskom nogometu. Ajax će gostovati Twenteu 17. septembra, a samo četiri dana kasnije ugostiti Marseille u prvom meču grupne faze Evropske lige. S njima u grupi su još AEK i Brighton.

Top Komentari

user1692778042
Nakon ovog može samo završiti karijeru, ovakvi nama igraju u reprezentaciji
2 3
TurgutBayraktar
Koja bc udala ovo pise haha turnu loptu kroz noge slucajno kao da je nanizao poslije toga jos tri igraca i zabio gol hahha ahmaku pusti pisanje plus nemas zive o nogometu mjeri znanje po tome hahha
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi