Prvo neopravdane kritike, a sada druga priča: Tahirović oduševio u Ajaxu, ova izjava sve govori!

Bivši igrač Ajaxa hvali Zmaja

Prvo neopravdane kritike, a sada druga priča: Tahirović oduševio u Ajaxu, ova izjava sve govori!

Eldar Ganibegović

Kada je stigao u Ajax prije dva mjeseca, Benjamin Tahirović je dobio kritike i prije samog debija od strane pojedinaca. Sada je druga priča. Naš reprezentativac pokazao je šta zna i stigle su za njega nove pohvale.

U junu mjesecu, još dok je bio na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, Benjamin Tahirović ostvario je transfer iz Rome u Ajax i za sada se to pokazuje kao odličan potez.

Samo nekoliko dana nakon što je otišao u redove bivšeg prvaka Evrope, stigle su kritike od jednog novinara koji je kazao kako njegovo dovođenje nije ispravan put kojim treba da ide nizozemski velikan.

Benjamin Tahirović je bio sjajan na pripremama u dresu Ajaxa, da bi zatim u dvije zvanične utakmice odigrao sjajne partije, a upisao je i jednu asistenciju.

O njegovim partijama je biranim riječima za medije u Nizozemskoj govorio bivši igrač Ajaxa, Kennetz Perez. Smatra da je Tahirović najbolje pojačanje Ajaxa ovog ljeta.

Oglasi

"Od svih tih kupovina, čini se da je Tahirović najbolji. On igra dobro. Uključen je u sve i uvijek se nudi za trokut u igri, te je vješt s loptom u nogama", rekao je Perez i nisu to prve pohvale za Tahirovića od dolaska u klub iz Amsterdama.

Naredna utakmica Tahirovića i Ajax očekuje u četvrtak u Razgradu kada igraju meč play-offa Evropske lige protiv Ludogoretsa koji s klupe predvodi Ivaylo Petev, bivši selektor naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Novi selektor naše selekcije, Meho Kodro, danas će objaviti spisak igrača za septembarske duele protiv Lihtenštajna i Islanda, te nije upitno da će se i Tahirovićevo ime naći na njemu. Benjamin je do sada upisao četiri nastupa za A selekciju naše zemlje, sve ove godine u kvalifikacijama za EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi