Alen Halilović se vraća u HNL!
Foto - EPA

Nakon osam godina

Alen Halilović se vraća u HNL!

M. Šljivak

Nekada najveća nada hrvatskog fudbala, 26-godišnji Alen Halilović, vraća se u HNL.

Kako navodi index.hr, Halilović će sutra postati novi član HNK Rijeka i to će mu biti povratak u hrvatski fudbal nakon osam godina.

Halilović je kao velika zvijezda 2014. godine otišao iz Dinama u Barcelonu. Imao je samo 18 godina i važio je za jednog od najvećih talenata svijeta.

Međutim, u katalonskom velikanu se nije snašao. Išao je na posudbu u Sporting, pa je zatim prodat HSV-u za pet miliona eura.

Potom su krenule epizode u Las Palmasu, Milanu, Standardu iz Liježa Heerenveenu, gdje ga nikako nije išlo.

Prethodne dvije sezone igrao je u Championshipu za Birmingham i Reading, no ni tamo se nije proslavio i novi ugovor mu nije ponuđen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zato se 26-godišnji fudbaler odlučio na povratak u HNL. On će sutra postati novi član Rijeke, a više detalja o potpisu znat će se po njegovom dolasku u klub.

Podsjetimo, Alen Halilović je sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Haliovića.

Top Komentari

hake
Najveća ubleha od igrača! Kad se sjetim da su novinari čupali sebi kosu sa glave trpajući ga u BiH repeezentaciju, a ovaj mjenja klubove ko kurve.
12 1
Śmeker007
Kako je zanimljivo gledati tj citati, kako vecina jedva ceka da pljuje nekog, e to mi nikad nece biti jasno... Momak je zaradio pare i to dobre, pa nek promijeni i jos 8 klubova kakve veze ima...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi