Ima li spasa karijeri Alena Halilovića? "Čim prođe kraj McDonaldsa dobije kilu"

Pronašao novi klub

Ima li spasa karijeri Alena Halilovića? "Čim prođe kraj McDonaldsa dobije kilu"

Edmir Škorić

Nekada velika nada svjetskog nogometa, Alen Halilović, spreman je da se vrati nakon pola godine izbivanja, pošto ga očekuje transfer u redove nizizemskog tima Fortuna Sittard.

Posljednjih sezona Hrvat nije upisao više od 20 nastupa za neki od svojih klubova, uglavnom sjedeći na klupi.

Njemački Bild pita se "kako je daroviti tehničar, koji je prije deset godina slavljen kao Messijev nasljednik u Barci, mogao tako pasti? Može li u provinciji spasiti karijeru?".

"Dečka su prečesto odbijali, previše je bilo brzih promjena kluba", rekao je u razgovoru za Sport Bild menadžer Robert Palikuća koji je prije godinu dana doveo Halilovića u Rijeku. “Alen ima dar da se prema lopti odnosi s puno ljubavi. Rješenja pronalazi na terenu, lopta ga sluša kao rijetko kojeg igrača u Evropi."

Nakon što je zimus napustio Rijeku, Halilović je bio na pragu transfera u grčkog prvoligaša Aris Saloniki, u kojem Palikuća od kraja februara radi kao tehnički direktor. "Šteta što se ovdje nije mogao vratiti u formu i preporučiti se većim klubovima", rekao je bivši šef Nurnberga.

Oglasi

Veznjaku je često veliki problem predstavljalo njegovo fizičko stanje.

"Alen ima tijelo koje se lako udeblja. Dobije kilu samo vozeći se pored McDonaldsa, a da ondje ne jede. U Rijeci je u početku izgubio šest-sedam kilograma u dvije ili tri sedmice. Ako svoje tijelo prilagodi modernim zahtjevima nogometa i ako se ne oslanja previše na svoj talent i više radi protiv lopte, može spasiti svoju karijeru", zaključio je menadžer.

U HSV je 2016. godine nesuđeni reprezentativac BiH stigao kao dragulj Barcelone za pet miliona eura, dok mu je tržišna vrijednost bila i 10 miliona.

Nakon posudbe u UD Las Palmas slijedila je odiseja kroz pola Evope: AC Milan, Standard, Heerenveen, Birmingham, Reading i na kraju Rijeka. Halilović nije uspio da ostvari ono što se od njega očekivalo iz dana dok je kao veliki talent nastupao za Dinamo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Sada sa 27 godina Halilović ima novu šansu. Bilo je upita iz Turske i Arminije Bielefeld, ali ponuda od strane nekih većih klubova odavno nema. No, nije kasno da Hrvat bljesne i da možda u Nizozemskoj skrene pozornost na sebe.

Halilović ima 10 nastupa za seniorsku selekciju Hrvatske, a igrao je i za sve omladinske selekcije te zemlje.
Još 2012. godine je dobio poziv u mladu reprezentaciju BiH, ali on je ostao dosljedan dresu Vatrenih.

Top Komentari

Skender
Alen Halilovic Hrvat??? Ovi novinari stvarno pojma nejmaju. Oni vode antibosnjacku politiku. Halilovic je Bosjak s hrvatskim pasosem i hrvatskim drzavljanstvo, ali on nije Hrvat. On jeste gradanin Hrvatske ali je i dalje po nacionalnosti Bosnjak.
3 1
Adnanos
Nalupa se para ko niko za nista
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi