Jakirović konačno otkrio zašto je otjerao Vrančića i Halilovića iz Rijeke

Imali su dovoljno vremena

Jakirović konačno otkrio zašto je otjerao Vrančića i Halilovića iz Rijeke

E. Oštraković

Ekipa Rijeke od dolaska Sergeja Jakiroviča na klupu igra zaista sjajno, te su se uključili u borbu za četvrto mjesto koje vodi u evropsko takmičenje.

U subotu ekipa Rijeke igra možda i ključnu utakmici u borbi za to četvrto mjesto, a protivnik je ekipa Slavena.

"Dolazi nam ekipa koja je jesen provela na četvrtom mjestu i igrala jako dobro. Oni su sad više u krizi rezultata nego igre jer u igri su dobri i stabilni, što su jasno potvrdili protiv Osijeka i Dinama. Čvrsti, disciplinirani i s jako brzim napadačima. Pobijedili su nas oba puta ove sezone, ali mi želimo i dobro odigrati i pobijediti", rekao je Jakirović.

Slaven predovdi Zoraz Zekić, bivši igrač Rijeke i jako dobar prijatelj Sergeja Jakirovića.

"Zekić i ja smo dugogodišnji prijatelji. Igrali smo skupa u Kamen Ingradu i Lučkom. Jako se dugo znamo. Počeli smo s istih razina. On Maksimir pa Šerif i onda vrhunski posao u Osijeku. Sjajan trener koji izvlači maksimum iz svojih igrača, a to se vidi i sad u Slavenu."

Govorio je Jakirović i o tome zašto je iz Rijeke otjerao neka velika imena poput Alena Halilovića i Marija Vrančića.

Oglasi

"Teško je bilo donijeti te odluke. Nisam rezao na prvu vjerujte mi. Najprije, svima smo dali mjesec i pol dana. Valjda je to dovoljno vremena da se neko pokaže ili ne. Nemam ništa protiv bilo koga, gledam samo, jedino i isključivo teren. Učinak na terenu i učinak u funkciji cijele ekipe", rekao je Jakirović.

Rijeka ima 28 bodova i nalazi se na šestom mjestu. Ima bod manje od Slavena i dva manje od četvrtoplasirane Istre.

Očito je da im do kraja sezone predstoji velika borva za to četvrto mjesto, a obzirom na to kako igraju ništa nije nemoguće.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jasno je da idu korak po korak, a za dobar rezultat neophodna im je pobjeda na domaćem terenu protiv Slavena u subotu.

Nakon togabi bili u još boljoj poziciji, a ko zna, možda na kraju ostvare i bolji plasman od četvrtog mjesta.

Top Komentari

Vala nije ti neko obrazloženje.
2 1
pero98
Što je nekome još uvijek nejasno zašto su Vrančić, Halilović i ostali iz jesenskog kadra otišli iz kluba? Nakon jeseni Rijeka je bila na osmom mjestu sa 15 bodova, logično je zašto su otišli. Sretno Rijeko u subotu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi