Gdje je i šta radi Alen Halilović?
FOTO: EPA

Nestao sa fudbalske mape

Gdje je i šta radi Alen Halilović?

Haris Zilić

Teško se jedna fudbalska karijera može tako prepričati kao karijera nekada velikog talenta Alena Halilovića. Kao tinejdžer je debitovao za Dinamo i reprezentaciju Hrvatsku. Imao je svega 16 godina.

Nakon toga stigao je i transfer u Barcelonu, a onda su počela lutanja po raznim klubovima, a to traje i dan danas.

Posljednji neuspjeh je bio zimus kada je propao transfer u grčki Aris iz Soluna jer navodno nije prošao lječničke preglede, a tvrdio je na kraju da je prevaren od strane grčkog tima.

Od januara je bez kluba nakon razlaza sa Rijekom za koju je skupio 11 nastupa u jesenjem dijelu sezone. Skoro pet mjeseci Halilović je bez takmičarske utakmice. Nema klubova koji su pokazali pretjeran interes i pitanje šta dalje?

Posljednje nezvanične inofmracije iz Rumunije govore da je Rapid Bukurešt spreman angažovati Halilovića. No, pitanje je da li Halilović želi u Rumuniju?

Ima 26 godina i ako želi da oživi trubulentnu karijeru mora se hitno negdje skrasiti pa makar to bila i Rumunija.

Oglasi

Razna lutanja dovela su ga situaciju da u godinama kada treba da doživi zenit karijere skoro pola godine nema utakmice u nogama.

To bi moglo biti kobno za Halilovića, ali ovo ljeto mora naći klub gdje će igrati i vraćati formu.

I s pravom se mnogi pitaju gdje je i šta radi Halilović? Održava individualno formu i čeka ljeto i neki novi put u svojoj karijeri.

Prije pomenute Rijeke nosio je dres Readinga, Bimringhama, Milana, Heerevneena, Standarda, HSV-a, Las Plamasa, Sporting Gijona. Sve su to bile neuspješne epziode ili epziode kratkog daha.

Da li je rani odlazak iz Dinama u Barcelonu bio koban potez? Teško je reći.

Mnogi se i danas čude kako je karijera Alena Halilovića otišla turbulentnim putem, a ljeto ispred nas je možda i posljednja šansa da spasi što se spasiti može.

Za reprezentaciju Hrvatske Alen Halilovič je u dosadšanjoj karijeru skupio ukupno deset nastupa.

Top Komentari

Pajkan
Buahaha ja nemogu od smjeha..haj ti.
2 0
pero98
Pojačanje za Željezničar ili Sarajevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi