Alen Halilović jučer igrao minutu za prvi tim, danas postigao gol za rezerve

U svom novom klubu

Alen Halilović jučer igrao minutu za prvi tim, danas postigao gol za rezerve

Edmir Škorić

Nekada velika nada evropskog nogometa, Alen Halilović, krajem prelaznog roka zaputio se u Holandiju.

Dugo se špekulisalo o tome gdje će Halilović nastaviti karijeru, na kraju je nekada talentovani veznjak zagrebačkg Dinama prešao u Heerenveen na posudbu iz Milana.

Uz Standard i Milan, čiji je i danas član, Halilović je kroz karijeru ranije igrao još za Las Palmas, Hamburger SV, Sporting Gijon, Barcelonu i Dinamo.

Za novi klub je debitovao protiv Ajaxa u 4:1 porazu prije desetak dana, kada je odigrao 26 minuta, da bi jučer odigrao tek jednu minutu u remiju s Utrechtom, pošto je u igru ušao tek u 90. minuti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kako nije pretjerano igrao jučer, klub je odlučio da zaigra i danas za rezerve Heerenveena, a to se ispostavilo dobrim potezom, jer je postigao pogodak na gostovanju kod Feyenoorda.

Duel rezervi Feyenoorda i Heerenveena završen je rezultatom 3:3, a Halilović je postigao drugi gol za goste u 47. minuti.

Top Komentari

bhodzic
eto njega u Široki kako je krenuo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi