Alen Halilović objasnio zašto je propao u Barceloni i poručio: "Odbio sam veliku lovu, želim na vrh"
(AP Photo/Darko Bandic)

Hrvatski fudbaler sasvim iskreno

Alen Halilović objasnio zašto je propao u Barceloni i poručio: "Odbio sam veliku lovu, želim na vrh"

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Alen Halilović (27) nekada je važio za najveću nadu evropskog fudbala. Sa samo 16 godina debitovao je za prvi tim zagrebačkog Dinama, ali 2014. godine pravi grešku karijere i odlazi u Barcelonu. Devet godina kasnije otkriva šta ga je dovelo do prosječne, umjesto vrhunske karijere.

Alen Halilović je sa samo 16 godina bio u centru pažnje evropske javnosti. Svi su pričali o nevjerovatnom klincu iz Zagreba i brojni veliki klubovi su željeli da ga vide u svojim redovima.

Kada se 2014. godine javila Barcelona, porodica Halilović, na čelu sa Sejadom, nekadašnjim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, svim silama je odlučila prihvatiti ponudu.

Alen se ubrzo našao u Barceloni, no karijera mu je ubrzo doživjela ogroman pad, pa je iz godine u godinu lutao širom Starog kontinenta.

Halilović tvrdi da ga je nestrpljenje koštalo veće karijere. Želio je sve i odmah, ali to tako ne ide u profesionalnom fudbalu.

Oglasi

"Po mom dolasku u Barcelonu postojao je jasan plan. Prvu godinu sam trebao igrati za B tim, kako bih se što bolje prilagodio klubu. Međutim, trenirao sam s prvim timom i odigrao nekoliko utakmica. Izgubio sam strpljenje, htio sam igrati svaku utakmicu i tu sam pogriješio", govori Halilović.

Trenutno je 27-godišnji ofanzivac član nizozemske Fortune Sittard. Mogao je u Saudijsku Arabiju, ali je odbio jer vjeruje da može još uvijek steći veliko ime.

"Dobio sam jako dobru ponudu iz Saudijske Arabije, dosta novca je bilo u igri, ali sam je odbio jer smatram da još toga mogu pokazati u karijeri i vratit se na najveću scenu", poruka je Alena Halilovića.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pored Dinama i Barcelone, Halilović je nastupao za brojne klubove među kojima su Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, AC Milan, Standard, Heerenveeen, Birmingham, Reading i Rijeka.

Ove sezone u nizozemskom prvenstvu odigrao je pet utakmica ima učinak od gola i asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi