Do jutros imao najmanju platu u Barceloni, potpisao novi ugovor i postao milioner!

Laporta riješio veliki problem

Do jutros imao najmanju platu u Barceloni, potpisao novi ugovor i postao milioner!

Endin Čaušević

Joan Laporta i njegovi saradnici uspjeli su da naprave fatanstičnu stvar koja je oduševila navijače Barcelone, a to je produženje ugovora s Alejandrom Baldeom koji je budućnost katalonskog kluba.

Balde je prošle sezone neočekivano dobio šansu u prvom timu i uspio je da iz startne postave izgura Jordija Albu koji je imao zacementirano mjesto na poziciji lijevog beka čak deset godina, no nevjerovatni Balde je to promijenio.

Ovaj 19-godišnjak oduševio je svojom igrom i pokazao da je budućnost Barcelone, a u klubu su odmah znali šta im je činiti.

Balde je imao ugovor do kraja ove sezone i mnogi klubovi su pratili razvoj situacije u nadi da Barcelona neće imati sredstva da mu ponudi novi i bolji ugovor, no Laporta je uspio pronaći rješenje.

Nakon nekoliko mjeseci pregovora Balde je jasno poručio da mu je jedina želja ostanak u Barceloni, a kada je klub osigurao finansijski dio prepreka za potpis novog ugovora više nije bilo.

Oglasi

Barcelona je potvrdila danas da Balde ostaje i da je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine što je itekako obradovalo navijače Blaugrane.

Također, i Baldeovi uslovi se drastično mijenjaju. Imao je najmanju platu od svih prvotimaca u ekipi, no novi ugovor donijet će mu bogatstvo.

Španski mediji pišu da će Balde prema novom ugovoru godišnje zarađivati preko četiri miliona eura što je drastično više nego što je imao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema sada već starom ugovoru Balde je godišnje imao platu od 165.000 eura, a sada se taj iznos drastično povećao što je ovaj 19-godišnjak svojim igrama svakako zaslužio.

Također, Barca se osigurala što se tiče otkupne klauzule i ona u Baldeovom novom ugovoru iznosi čak milijardu eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi