Kad si velik toliko da te hvali i legenda najvećeg rivala uoči velikog derbija

Alessandro Costacurta

Kad si velik toliko da te hvali i legenda najvećeg rivala uoči velikog derbija

Eldar Ganibegović

Osim što s Napolijem vode bitku za prvaka Italije u Seriji A, Inter i Milan bore se jedan protiv drugog i u Kupu Italije.

Poslije 0:0 u prvoj utakmici polufinala, revanš će odigrati za dva dana, a nominalni domaćin biti će ekipa Intera.

Inter se nalazi u boljoj formi, iskoristio je kiks Milana kod Torina (0:0) i s tri vezane pobjede u Seriji A (Juventus, Verona i Spezia) ponovo učinio da sve bude u njegovim rukama u završnici sezone kada je u pitanju odbrana trofeja prvaka Italije.

Uoči Derbyja della Madonnina u utorak, za Sky Sport Italia govorio je legendarni fudbaler Milana Alessandro Costacurta i istakao da bi Edin Džeko i Joaquin Correa bili najbolje rješenje za napad Intera protiv Milana.

Protiv Verone, Correa je počeo umjesto Lautara Martineza zbog suspenzije Argentinca, ali početak 27-godišnjaka protiv Spezije unatoč tome što je Martinez bio dostupan sugeriše da se treneru Simoneu Inzaghiju sviđa ono što vidi od njega i Džeke.

Costacurta smatra da bi oni mogli biti najbolji par za suprotstavljanje Rossonerima.

Oglasi

"U derbiju Coppa Italije počeo bih s Džekom i Correom, jer mi se čine da su oni u najboljoj form", rekao je, te dodao kratko o utakmici sa Spezijom:

"Ovo im je treća uzastopna pobjeda, šalju sjajnu poruku. Inter je dominirao."

Utakmica Inter - Milan igra se, dakle, u utorak i to s početkom od 21 sat. 

Inter nema problema s izostancima igrača, dok kod Milana zbog povrede koljena sigurno neće biti Ibrahimovića, Kjaera i Florenzija, a zbog povreda su pod upitnikom i Castillejo te Romagnoli.

U srijedu se igra i revanš između Juventusa i Fiorentine (prva utakmica 1:0), pa ćemo tada saznati koje dvije ekipe ćemo gledati u finalu italijanskog Kupa. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Grande Edin
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi