Popularniji i uspješniji od Cityja i PSG-a: Arapi kupuju do sada najveći klub!

Popularniji i uspješniji od Cityja i PSG-a: Arapi kupuju do sada najveći klub!

Admin Čaušević

Vež duže od decenije fondovi iz arapskog svijeta ulažu novac u fudbal i kupuju klubove. 

PSG i Manchester City su zahvaljujući gazdama iz Katara i UAE-a polako, ali sigurno upali u grupu najvažnijih i najglamuroznijih klubova današnjice.

Nešto slično bi se moglo desiti i Newcastle Unitedu nakon što je prije nekoliko mjeseci saudijski princ Mohammed bin Selman sa svojim PIF fondom ovaj klub učinio najbogatijim na svijetu.

Prema najavama italijanskih medija u arapske ruke bi mogao pasti veći klub od svih prethodnih. U pitanju je AC Milan.

Milan posljednjih godina često mijenja vlasnike, pogotovo nakon odlaska Silvija Berlusconija koji je od Rossenera za 30-ak godina gazdovanja napravio jedan od najvećih i najsupješnijih klubova na svijetu.

Rossonere kupuje fond Investcorp kojeg je 1982. godine osnovo Nemir Kindar u Baherinu. Na početku je bio most između Perzijskog zaljeva i ostatka svijeta, da bi sada postao globalno utjecajan.

Oglasi

Radi se o fondu koji radi u poslovima s privatnim kapitalom, nekretninama, infrastrukturom, strateškim kapitalom i mnogim drugim, a njegova imovina se procjenjuje na 100 milijardi dolara.

Trenutno upravljačka prava su u vlasništvu Elliot fonda, a Milan će prodati Investcorp za iznos od oko milijardu eura, pišu italijanski mediji.

Nakon što je Milan pobijedio Genou sa 2:0 te ponovo izbio na čelo Serije A stigla je i čestitka od Mohammeda Al-Ardhija, predsjednika Investcorp.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čestitke Milanu što se vratio na vrh italijanske lige. Sretan Uskrs svima u klubu, navijačima i svima koji slave ovaj praznik", poručio je Al-Ardhi.

Prema najavama s Apenina do primopredaje vlasništva će doći do kraja sezone te je cilj svima da se prodaja okonča što prije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Kad pare doneses nisi ni migrant a ni terrorista. Prave EU vrijednosti!
11 4
Marco_Materazzi
Extra, jos i Inter konacno da kupi neko ko ne zali pare i da bude ko pocetkom 2000. svake druge godine Inter i Milan igraju u polufinalu lige prvaka.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti