Alessandro Florenzi iznio ciljeve Rome i zaprepastio javnost
Florenzi smatra da bi bilo dobro da Roma i ove godine ponovi u Ligi prvaka ono što je napravila u 2018., kada je dospjela do polufinala Lige prvaka

Žele Ligu prvaka

Alessandro Florenzi iznio ciljeve Rome i zaprepastio javnost

Edmir Škorić

Alessandro Florenzi tvrdi kako je Romin cilj da u ovoj sezoni osvoji Ligu prvaka.

Roma je prošle sezone uspjela doći do polufinala Lige prvaka nakon spektakularnog povratka protiv Barcelone u četvrtfinalu, no na putu do finala Romu je izbacio Liverpool. Iako se to čini nemogućim, Florenzi vjeruje da njegov tim može do titule prvaka Evrope.

"Završili smo s pravim dojmom 2018. godinu. Sada nam treba više kontinuiteta i pozitivnih rezultata. Znamo da možemo i moramo učiniti još bolje. Moramo pronaći sebe kao tim", kazao je Florenzi, pa otkrio ambicije u 2019. godini.

"Kup Italije bi mogao da bude važan cilj za Romu. Čak i ako znamo da je Serija A nemoguća, imamo cilj, a naš cilj je Liga prvaka. Ne kažem da je to utopija, ali stvarno bismo voljeli da napravimo nešto kao prošle godine i da odemo i korak dalje", dodao je Italijan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je godinu završila na šestom mjestu u Seriji A sa 30 bodova, a Edin Džeko i društvo narednu utakmicu igraju protiv Torina za desetak dana.

U februaru će Rimljani u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Porta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Lazes novinaru, decko je rekao sanjam LS sto je i normalno za sve normalne igraca, a ne kao pojedini koji ne igraju ni EL nego igraju po nekim West H. i slicnim sranjima i nikada nisu niti ce biti ucesnici najveceg klubskog takmicenja na svijetu....Bolje igrati npr. u Ajaksu u Holandiji nego u slicnim navedenim
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi