Alessandro Nesta dobio novi trenerski angažman

Legendarni Italijan ponovo u Seriji B

Alessandro Nesta dobio novi trenerski angažman · Zvanično

Legendarni italijanski štoper Alessandro Nesta je sa "ozbiljnim" fudbalom, kao igrač, završio 2012. godine, da bi zvanično okačio kopačke o klin krajem 2014. kada je završila njegova avantura u Indiji.

Ubrzo je ušao u trenerske vode, a iza njega su već dva angažmana na poziciji šefa struke.

Prvi mu je bio u američkom Miami FC-u, da bi prošlu sezonu proveo na klupi Peruguije.

Nesta nije uspio uvesti Perugiju u Seriju A, a nakon što je eliminisan u play-offu od Verone rastao se sa ovim klubom.

Međutim, nije dugo čekao na novi angažman.

Naime, Alessandro Nesta će ponovo raditi u Seriji B pošto je zvanično potvrđen kao novi šef struke Frosinonea, ekipa koja minule sezone nije uspjela sačuvati status italijanskog prvoligaša.

Nesta je već sa Frosinoneom potpisao dvogodišnji ugovor, a u srijedu bi trebao biti i zvanično predstavljen u svom novom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, iza Neste je blistava klupska i reprezentativna igračka karijera. Sa Azzurrima je bio prvak svijeta, sa Milanom dva puta osvajač Lige prvaka, dok je po tri puta osvajao Scudetto i Kup Italije - kao igrač Milana i Lazija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi