Fudbal mu ostavio četiri velika ožiljka: "Padnem u depresiju svaki put kada čujem himnu Lige prvaka"

Nije imao sreće u tom takmičenju

Fudbal mu ostavio četiri velika ožiljka: "Padnem u depresiju svaki put kada čujem himnu Lige prvaka"

Endin Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Alessio Tacchinardi ostavio je dubok trag igrajući za Juventus i Villarreal.

Tacchinardi jeponikao u dresu Atalante, ali je još na ljeto 1994. godine za dva miliona eura prešao u Juventus. U Juventusu je igrao čak 11 godina, a potom je odlučio karijeru da nastavi u Villarrealu.

Ovaj iskusni veznjak je bio odličan i u španskom klubu i bio je dio generacije koja je bila na pragu plasmana u finale Lige prvaka 2006. godine.

Tada je Villarreal u polufinalu igrao protiv Arsenala i bio je jednom nogom u finalu, ali su Topnici na kraju uspjeli nekako da pobijede Žutu podmornicu i plasiraju se u finale gdje su poraženi od Barcelone.

Tacchinardi se prisjetio dvomeča protiv Arsenala i te odlične sezone Villarreala u Ligi prvaka, ali je priznao da mu to nije ostalo baš u lijepom sjećanju. I s Juventusom je izgubio čak tri finala Lige prvaka, te je jasno zašto mu to takmičenje i nije baš najdraže.

"Fudbal mi je ostavio četiri ožiljka. Tri su ta izgubljena finala Lige prvaka s Juventusom, a četvrti je kada nisam igrao u revanš meču na El Madrigalu protiv Arsenala kada je Riquelme promašio penal", rekao je Tacchinardi i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svaki put kada čujem himnu Lige prvaka budem u depresiji dok ona svira zbog tih izgubljenih finala i poraza s Villarrealom u polufinalu. S Villarrealom smo te sezone imali impresivan uspjeh i bili na korak od finala, ali smo nažalost ispali. Nisam igrao zbog tog glupog žutog kartona u Londonu i to mi je najteže palo zbog svega".

Tacchinardi je u Villarrealu igrao na dvogodišnjoj posudbi iz Juventusa, a potom je na ljeto 2007. godine potpisao za Bresciju. Godinu dana kasnije odlučio je da završi svoju karijeru i posvetio se menadžerskom poslu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sve_na_bordo
Nedaj se brate moj uz tebe sam
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi