Pjanić nije jedini kojem će Xavi dati šansu da se dokaže na ljetnim pripremama

Dobit će priliku koju zaslužuju

Pjanić nije jedini kojem će Xavi dati šansu da se dokaže na ljetnim pripremama

E. Čaušević

Xavija Hernandeza ovog ljeta očekuje veliko posao oko igračkog kadra jer se u narednoj sezoni očekuju mnogo bolji rezultati od Barcelone.

Barcelona je završila za vikend jednu od najlošijih sezona u proteklih 20 godina, ali u katalonskom klubu već sada vrijedno rade na ljetnim pojačanjima.

Jasno je da će biti i dosta odlazaka iz Barcelone jer je Xavi već sada otpisao neke od prvotimaca. U klub se vraćaju na ljeto i igrači koji su na posudbama, a tu se prvenstveno izdvajaju Miralem Pjanić i Alex Collado.

Pjanić je bio jednu sezonu u Bešiktašu gdje nije baš blistao, dok je Collado igrao u Granadi drugi dio sezone.

U razgovoru za SportSport.ba Pjanić je otkrio da će se vratiti u Barcelonu i početi pripreme 4. jula s ovim klubom, te da će sigurno ostati u ekipi tokom priprema jer je Xavi odlučio da mu pruži priliku da se dokaže.

Ipak, Pjanić neće biti jedini koji će dobiti takvu šansu. Španski mediji pišu da je Xavi isti dogovor postigao i s Colladom koji će imati priliku konačno da se nametne u katalonskom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prošle godine obojicu igrača Ronald Koeman je otpisao i prije početka sezone, ali dolaskom Xavija čini se da bi Pjanić i Collado konačno mogli da pokažu da li zaslužuju mjesto u ovom klubu.

Collado je u Granadi bio poprilično standardan, te je odigrao 17 mečeva u drugom dijelu sezone u La Ligi i uspio je zabiti dva gola i dodati jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi