Inter iznenadio navijače novim pojačanjem: Stigao golman koji ima 38 godina

Inter iznenadio navijače novim pojačanjem: Stigao golman koji ima 38 godina

E. Čaušević

Inter je prije nekoliko dana oduševio javnost kada je potvrdio da je Hakan Calhanoglu novi igrač ovog kluba.

Calhanoglu je iznenadio sve odlukom da neće produžiti ugovor s Milanom, te je odlučio da će potpisati za gradskog rivala Inter. Turski veznjak predstavljen je na Meazzi prije nekoliko dana i sigurno će biti veliko pojačanje.

Inter je i danas potvrdio još jedan dolazak, ali ovaj put su iznenadili navijače dosta čudnim potezom.

Naime, Inter je danas ozvaničio dolazak iskusnog golmana Alexa Cordaza koji je potpisao jednogodišnji ugovor s prvakom Italije u koji je stigao iz Crotonea.

Ovaj 38-godišnji golman u Crotoneu je proveo čak šest godina i na zalasku karijere stigla je ponuda Intera koju jednostavno nije mogao da odbije iako je svjestan da će imati ulogu rezervnog golmana.

Zanimljivo je da je Cordaz ponikao upravo u dresu Intera, ali nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu. Većinom je igrao na posudbama, a klub je napustio na ljeto 2005. godine kada je potpisao za niželigaša Acireale.

Cordaz je čak jednu sezonu proveo i u Sloveniji gdje je branio za Goricu, anakon toga potpisao je za Parmu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na ljeto 2015. godine stigao je u Crotone koji je klub u kojem se najviše zadržao u svojoj karijeri.

Cordaz je bio standardan golman Crotonea, a prošle sezone u dresu ovog kluba upisao je 36 nastupa u Seriji A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti