Ugledni italijanski novinar Džeku vidi u Interu, ali samo u jednom slučaju

Ugledni italijanski novinar Džeku vidi u Interu, ali samo u jednom slučaju

E. Škorić

Inter je potpisao Hakana Calhanoglua, koji je stigao iz Milana besplatno, a nije isključeno da Nerazzurri dovedu još nekoliko kvalitetnih igrača.

Calhanoglu je stigao kao zamjena za teško povrijeđenog danskog reprezentativca Christiana Eriksena i Inter je imao tu sreću da ga dovede besplatno jer mu je istekao ugovor s Milanom.

Postoji mogućnost da Inter još jednom krene po Edina Džeku, ali transfer će biti moguć samo u jednom slučaju, smatra ugledni italijanski novinar Enrico Camela.

"Rekli su mi da će, ako se Lautaro Martinez proda, biti mogućnosti i za kupovinu još jednog napadača", rekao je Camelia.

Za Lautara interes su pokazali Atletico i Real Madrid, a Inter je spreman da ga proda za oko 80 miliona eura. Dakle, u slučaju Argentinčevog odlaska, Inter bi krenuo po bh. reprezentativca, kojem ugovor s Romom ističe narednog ljeta.

"Inter će pokušati dovesti Džeku, ali bez da plati odštetu", dodao je Camelia, koji smatra da bi Rimljani mogli raskinuti ugovor s Džekom u tom slučaju kako bi se uštedilo oko 14 miliona eura bruto na platama.

Inter će napustiti i Achraf Hakimi, koji bi mogao put Pariza ili Londona, ali u svakom slučaju klub je spreman da ga dobro unovči.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spomenuti novinar je takođe poručio da Edina prati i Juventus, dok je Milan riješio pitanje napadača pošto će doći Olivier Giroud iz Chelseaja. 

Inače, Džeko ovih dana odmara u Dubrovniku i puni baterije za start priprema za novu sezonu. Prozivka u Romi je zakazana za sredinu jula. On je već pet godina u Rimu i svih tih godina povezivao se sa drugim klubovima. Nedavno su turski mediji objavili da je dogovoren njegov transfer u Fenerbahče, ali ubrzo je stigao demant Džekinog menadžera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
"ugledni novinari" njega jos samo u kelji nisu vidjeli..... J...m vam milu majku skupa sa svim tim uglednim novinarima... mrsssssss
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi