Alex Sandro tražio platu veću od Pjanića i Dybale: Pregovora nakon toga više nema!
Alex Sandro je član Juventusa postao u augustu 2015. godine. Stigao je iz ekipe Porta, a plaćen je gotovo 30 miliona eura. Ove sezone je nastupio u 18 utakmica i upisao je dvije asistencije (Foto: EPA)

Brazilac saopštio cifru i razočarao čelnike Juventusa

Alex Sandro tražio platu veću od Pjanića i Dybale: Pregovora nakon toga više nema!

M. Šljivak

Lijevi bek Juventusa Alex Sandro dobio je primamljivu ponudu iz engleske Premier lige, a prema svemu sudeći tim koji je poslao ponudu je Manchester United.

Sandro je ugovorom sa torinskim velikanom vezan do 2020. godine. Ipak, iako je interesa za nastavak saradnje bilo, izvjesno je da bi Juventus mogao već narednog ljeta prodati brazilskog fudbalera.

Razlog prodaje je sasvim jasan. Alex Sandro je iznio zahtjeve prema upravi Juventusa koji su zaista izvan svih očekivanih, pa je postalo izvjesno da mu novi ugovor neće biti ponuđen.

Šta je tražio Alex Sandro?

Brazilac je u pregovore sa Juventusom ušao sa nevjerovatnim zahtjevima. Želio je više novca u odnosu na sadašnjih 2.8 miliona eura, ali tražena povišica je "zaparala" uši rukovodstvu Bianconera.

Tako je ovaj 27-godišnji lijevi bek tražio da bude plaćeniji od Miralema Pjanića i Paula Dybale, što su šefovi torinskog tima bez razmišljanja odbili i Brazilac će vjerovatno biti na listi za odlazak tokom ljeta.

Najplaćeniji fudbaler torinskog Juventusa uvjerljivo je Cristiano Ronaldo sa platom od 30 miliona eura godišnje, dok godišnja plata bh. reprezentativca Miralema Pjanića, ali i Paula Dybale iznosi 6.5 miliona eura.

Brazilac već odavno razmišlja o odlasku u Premiership

Sandro se odavno povezuje sa odlaskom iz Juventusa, a prema natpisima medija u Italiji, Premiership kao njegova buduća stanica u karijeri, čini se kao izvjestan.

Dodatno je to naslutila i njegova nedavna izjava kojom je najavio da se u budućnosti vidi u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Volio bih igrati u Engleskoj, u Premier ligi", rekao je nedavno ovaj sjajni fudbaler.

Za njegove usluge ranije su se interesovali Chelsea i Manchester City, ali se u sve uključio i Manchester United i čini se da su Crveni đavoli pobjednici trke za ovog fudbalera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije