Pjanić: Italija je zemlja koju volim i uvijek sam sanjao da igram protiv njih
Bh. reprezentativac je za tamošnje medije izjavio da je sretan što će naša reprezentacijama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati protiv Italije u kojoj živi već duže vrijeme.

Bh. reprezentativac za italijanske medije

Pjanić: Italija je zemlja koju volim i uvijek sam sanjao da igram protiv njih

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić izabran je u najbolji tim protekle sezone Serije A nakon što je bio važan dio Juventusa u pohodu na duplu krunu. Pjanić je poručio da Juve ove sezone želi osvojiti sve što može, a također se dotakao i bh. reprezentacije i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sinoć je održana ceremonija na kojoj se birao najbolji tim Serije A u prošloj sezoni, te najbolji fudbaler. Prema očekivanjima najviše igrača u timu sezone bilo je iz Juventusa, a veliko priznanje sigurno je što je svoje mjesto u ekipi našao i naš Miralem Pjanić.

U izjavi za italijanske medije Pjanić je govorio o očekivanjima u ovoj sezoni, te poručio da Juventus ove sezone želi odbraniti duplu krunu u Italiji, ali da je glavni cilj Liga prvaka. Stara dama je dobro krenula u ovoj sezoni, no Pjanić zna da će najvažniji period biti u martu kada se "lomi" sezona.

"Još uvijek ima dosta do kraja sezone, ali mi smo klub koji uvijek želi sve da osvoji. Imamo jako dobru ekipu koja je tehnički potkovana i jako zrela. Želimo osvojiti Scudetto, Kup Italije i Ligu prvaka. Idemo korak po korak i rezultati lagano dolaze. Najvažnije je da u martu budemo na vrhuncu jer tada su utakmice obično koje odlučuju sezonu. VAR u Ligi prvaka? Sigurno da je to pozitivna stvar i VAR je postao važan dio u fudbalu. Ima još prostora za napredak, ali dosta pomaže sudijama. Favoriti u Ligi prvaka? Pa, uvijek kažem da će nam najveći protivnici biti Barcelona, Real Madrid i Manchester City", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je siguran da će Italija nakon smjene generacija igrati sve bolje

Pred sami kraj razgovora Pjanić se dotakao i reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati upravo protiv Italije. Veznjak Stare dame otkrio je da mu je uvijek bio san da zaigra protiv Italijana.

"Sretan sam zbog žrijeba. Italija je zemlja koju mnogo volim. Uvijek sam sanjao da igram protiv Italije. To je veoma jak protivnik koji je stvorio dobru grupu igrača. Sigurno da će napredovati sve više", dodao je bh. reprezentativac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi