Alexander-Arnold je pokupio slavu, ali heroj Redsa je neko drugi

Svoj posao obavio perfektno

Alexander-Arnold je pokupio slavu, ali heroj Redsa je neko drugi

A. Čaušević

Dok su igrači Liverpoola ispred Kopa slavili plasman u drugo uzastopno finale Lige šampiona nekoliko navijača Liverpoola s pogledom sokola je primjetilo da je sljave propustio i jedan od heroja velike pobjede. 

Bio je to jedan od dječaka koji je zaduženih da dohvataju lopte tokom susreta Liverpool - Barcelona kojeg su domaći dobili s nestvarnih 4:0. 

Nepoznati dječak je odigrao krucijalnu ulogu prilikom četvrtog gola Redsa, a slavu je pokupio Trent Alexandre-Arnold.

Nejgovo razmišljanje je bilo podjednako brzo kao onog desnog beka. Bacio je loptu istog trena kada je defanzivac stigao do ugla da izvede korner kako bi se igra nastavila što je prije moguće.

Odmah nakon što je bacio prvu, uzeo je i drugu loptu kako bi se stekli svi uslovi za nastavak utakmice.

Potez dječaka je primjetio i Grame Souness. Legendarni fudbaler Liverpoola je zatražio da se dječaku da dvogodišnja sezonska ulaznice te obezbijedi putovanje na finalni meč u Madridu.

Alexander-Arnold: Bilo je instinktivno

Nakon utakmice Alexander-Arnold je objasnio kako je došao na ideju da brzo izvede korner.

"To je bilo instiktivno. Nismo vježbali to", rekao je Alexander- Arnold i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio je to jedan od onih trenutaka kada jednostavno vidite priliku. Divock je bio otkriven i završio je akciju. Vjerovatno je lopta malo brže od očekivanog došla do njega, ali on je vrhunski igrač", rekao je defanzivac Liverpoola i dodao je:

"Večeras je Divock zabio dva gola, ali vjerovatno će se na kraju svi najviše sjećati tog trenutka", rekao je fudbaler Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije