Svi pričaju o Origiju i Wijnaldumu, ali je Alisson najveći junak Liverpoola
Alisson je pred kraj prvog poluvremena sjajno odbranio i šut Jordija Albe

Golman Redsa je svojim odbranama izluđivao igrače Barcelone

Svi pričaju o Origiju i Wijnaldumu, ali je Alisson najveći junak Liverpoola

S. Pašalić, foto: EPA

Golman Liverpoola Alisson Becker je sinoć definitivno bio jedan od junaka tima sa Anfielda.

Iako su Divock Origi i Geoerginio Wijnaldum postigli po dva gola koja su obezbijedila Liverpoolu prolazak u finale Lige prvaka, veliko je pitanje da li bi se to desilo da je Barcelona postigla samo jedan gol.

Katalonci su tokom utakmice imali nekoliko sjajnih prilika da postignu gol, ali je golman Liverpoola Alisson izluđivao igrače Barcelone sa svojim odbranama.

Prvu sjajnu priliku Barcelona je propustila već u 14. minuti kada je Lionel Messi pucao na gol Liverpoola, ali je Alisson izbacio loptu u korner.

Samo tri minute kasnije Messi je uposlio Coutinha koji je pucao sa vrha šesnaesterca, ali je Alisson ponovo odlično reagovao.

Pred sami kraj prvog poluvremena golman Liverpoola je ponovo spasio svoj tim nakon što je Lionel Messi uposlio Jordija Albu koji se našao u odličnoj prilici, ali je Alisson odbranio i ovaj šut.

U 51. minuti Lionel Messi je uposlio Luisa Suareza koji se našao u odličnoj prilici da postigne gol, međutim Alisson je i ovaj put izašao kao pobjednik.

Konačno, Lionel Messi je imao priliku da postigne gol, ali je Alisson i ovaj šut odbranio i izbacio loptu u korner.

Alisson je u prvoj utakmici primio tri gola i sigurno je želio da popravi utisak, a nakon sinoćnje utakmice može se reći da je u tome i uspio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Bravo za ovu konstaticiju,jer da je Barsa bar jedan go dala bilo bi sve rijeseno.Golman Alisson je bio ta prevaga i za Romu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti