Alexis izabrao broj u Interu i otkrio zašto je napustio Manchester United

Čileanac preselio u Milano

Alexis izabrao broj u Interu i otkrio zašto je napustio Manchester United

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez preselio je nedavno u Milano.

On je dres Manchester Uniteda zamijenio dresom Intera gdje je također izabrao broj 7, a u intervjuu za BBC otkrio je zašto je napustio Old Trafford i došao na Giuzeppe Meazzu.

"Vrlo sam sretan što sam igrao za Manchester United, uvijek ću to govoriti. To je klub koji je osvojio najviše trofeja u Engleskoj. Kada sam otišao u Arsenal, bio sam sretan. Ali, United je bio tim koji je rastao u tom trenutku, kupovao je igrače kako bi nešto osvojio. Htio sam im se pridružiti i osvojiti sve. Ne žalim što sam tamo prešao", kaže Alexis i otkriva šta mu je to smetalo na Old Traffordu.

"Bio sam sretan u Manchesteru, ali uvijek sam govorio prijateljima: "Želim igrati". Nekada sam igrao 60 minuta i sljedeći meč ne bi igrao. Ne znam zašto. Nakon Copa Americe bio sam razočaran jer mi trener nije pružao šansu za igru. Trebate njega pitati zašto je to tako, ne mene", rekao je Čileanac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je jedno od četiri velika pojačanja Nerrazzura ove sezone. Prvo je došao trener Antonio Conte, pa štoper Diego Godin, a zatim i napadač Romelu Lukaku. Od kluba se, barem za sada, oprostio Mauro Icardi koji je otišao na posudbu u PSG.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Da bi igrao moras da razvaljujes,a kako si ti igrao svaki komentar je suvisan.MU je dobio pojacenje kad si ti napustio.Jedino sto si postigao tamo je to da si dzaba ispraznio njihovu kasu.
2 2
_arsenal_
Osvojio si klupu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi