Alexis raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, zaradio bogatstvo, a zatim potpisao za novi klub

Kakav dan za Čileanca

Alexis raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, zaradio bogatstvo, a zatim potpisao za novi klub

E. Oštraković

Manchester United je dovođenjem Alexisa iz Arsenala napravio jedan od najlošijih poteza ikada kada je riječ o transferima, a konačno su uspjeli da ga se riješe.

To je sinoć potvrdio trener Manchester uniteda, Ole Gunnar Solskjaer, koji se Alexisu poželio mnogo sreće u novim izazovima.

"Mogu potvrditi da je sve dogovoreno. Alexis uživa u Interu. Mnogo ga vole i to je jako dobro za njega. Želimo mu mnogo sreće. On je sjajan igrač i želim da ga gledam kako ponovo pruža svoje najbolje partijer. Šta god bio razlog njegovih loših partija ovdje, moram reći da je sjajan profesionalac i zaista mu želimo mnogo sreće", rekao je Solskjaer.

Alexis je u Interu bio kao posuđen igrač od augusta 2019. godine, a United je plaćao njegovu veliku platu od 560 hiljada funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On će zbog raskida ugovora dobiti oko 55 miliona funti, te će kao slobodan igrač preći u Inter. Tamo će potpisati trogodišnji ugovor, a godišnje će zarađivati 6.3 miliona funti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Mislim da mnogo griješite. UTD je plaćao dio plate,a za raskid od utd-a neće dobit ništa nego će utd uštedjet tih 55 miliona od ostatka ugovora. Ko je lud pustit igrača tek tako i još mu dat tolike pare.
14 0
user1596694637
Sto vi znate sa prospete suplju ne zna niko..aferim..e cuj dat ce mu 55 miliona koliko.je i trebao da zaradi do kraja ugovora i pustitti ga ???
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi