U Milanu ga danonoćno ismijavali, a danas imaju samo jedno pitanje: "Kome, pobogu, treba Messi?"

Oduševio ih s par poteza i golom

U Milanu ga danonoćno ismijavali, a danas imaju samo jedno pitanje: "Kome, pobogu, treba Messi?"

Edmir Škorić

Život nogometaša može se promijeniti za 360 stepeni za samo jednu dobru partiju. Čas ste najgori na svijetu, čas najbolji. Tako je bilo i u slučaju često osporavanog nogometaša Milana.

Kada je u Milan došao iz Anderlechta na posudbu, malo ko je za njega i znao, no kasnije je klub odlučio da mu ponudi ugovor do ljeta 2024. i da ga otkupi.

U januaru 2020. godine je sa 21 godinom stigao kao veliki talenat iz Belgije, te je uglavnom bio osporavan i često ismijavan, iako mu je trener Stefano Pioli uporno davao šansu. Uglavnom je ulazio sa klupe, baš kao i sinoć u Napulju, no za razliku od prethodnih mečeva - sada je dobio status božanstva na San Siru.

Pioli ga je u igru ubacio umjesto Brahima Diaza u 56. minuti, a u 67. minuti je nakon sjajnog solo prodora postigao gol za 4:0, čime je dotukao ekipu Napolija, po svemu sudeći novog šampiona Italije.

Saelemaekers je kasnije fantastičnim driblinzima stvorio sebi šansu, ali je golman Meret sjajnom paradom spasio potopa Napolitance, koji su neočekivano doživjeli debakl u srazu sa aktuelnim prvakom Italije.

Oglasi

Ono što je interesantno, dva tima igraće u četvrtfinalu Lige prvaka, a Rossoneri su pokazali da su ipak klub koji treba da se poštuje i nikada se ne smije otpisati. Nedavno, kada je žrijeb održan u Nyonu, Napolitanci su slavili jer su dobili "možda i najlakšeg protivnika".

No, svaki igrač koji je pod ugovorom s Milanom ipak ima svoje kvalitete, naročito onaj koji je došao u eri Paola Maldinija, koji sa svojim asistentima pronalazi način da za malo novca dovede vrhunske igrače. Očito je Saelemaekers jedan od tih.

Nakon šoua koji je priredio u Napulju, dobio je izuzetne pohvale italijanskih medija, a Gazzetta dello Sport mu je dala ocjenu 7 uz opis da je to bilo "najboljih pola sata u njegovoj karijeri".

"Tako sam zabijao na treningu, ali nikad na utakmici", odgovorio je Saelemaekers u Napulju novinarima opisavši svoj sjajni gol, dodavši: "Kada sam dobio loptu, vidio sam samo Girouda u svojoj blizini, ali vidio sam da ima prostora i da mogu sam. Srećom, sve je dobro završilo".

"Kome, pogobu, treba Messi? Imamo Saelemaekersa", na Twitteru je napisao jedan oduševljeni navijač Milana, dok drugi dodaje: "Messi? Maradona? Pele? Ne, to je Alexis Saelemaekers".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sasvim sigurno će Saelemaekers dobiti puno na samopouzdanju, a Pioli bi već u narednoj utakmici mogao da mu da šansu na krilu od prvog minuta. Taj duel je u petak kada Milan dočekuje Empoli.

23-godišnjak ima trenutnu vrijednost od 15 miliona eura, a u Milanu je u svim takmičenjima ove sezone dao tri gola uz dvije asistencije na 25 mečeva, no jedan dobar potez digao ga je u visine, vidjet ćemo kako će sve to da podnese.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LedeniTuzla
Zar nije nesto sto se okrene za 360 stepeni opet na pocetnoj tacki???? Bog te vidio ko je sve danas novinar. Ako si vec htio izgledati pametan onda za 180 stepeni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije