I to je moguće: Fudbaler Milana do sada je postigao jedan gol, ali bi sezonu mogao završiti s 0

Alexis Saelemaekers

I to je moguće: Fudbaler Milana do sada je postigao jedan gol, ali bi sezonu mogao završiti s 0

E. Ganibegović

Jedna jako zanimljiva situacija nam dolazi iz Italije.

Naime, fudbaler Milana Alexis Saelemaekers je u dosadašnjem dijelu sezone postigao jedan pogodak, ali bi sezonu mogao završiti bez ijednog.

Pitate li se kako je to moguće?

Belgijanac je svoj jedini gol postigao u pobjedi protiv Salernitane (2:0) prije desetak dana, ali ovom klubu prijeti izbacivanje iz elitnog razreda italijanskog fudbala.

Ukoliko se to zaista i dogodi, poništit će im se svi rezultati iz ove sezone i 38 utakmica bit će im upisano kao porazi službenim rezultatima 3:0.

Naravno, gol Saelemaekersa nije izuzetak, te bi svi pogoci postignuti protiv Salernitane u dosadašnjem dijelu sezone također bili poništeni.

Oglasi

Zašto bi Salernitana mogla biti izbačena iz Serije A?

U Salernu su 20 godina čekali na promociju i kad su je konačno dočekali iz Serije A bi mogli otići za zelenim stolom.

Trenutno još uvijek nema konkretne ponude da se promijeni vlasništvo, ali klupski povjerenici Melior Trust i Wilder Trus nisu uspjeli završiti prenos dionica na nove kupce.

Da situacija bude još gora u toku nisu nikakve značajniji pregovori kako bi se mogao dobiti dodatni rok od 45 dana da se završi kupoprodjani ugovor.

Dok je bila u Seriji B vlasnik Salernitane je bio Claudio Lotito, čovjek koji drži i Lazio, klub bez kojeg izgleda ne može proći niti jedan skandal u Italiji. Prema pravilinku nije dozvoljeno da isti čovjek bude vlasnik da kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom ljeta u Salernitani su uspjeli pronaći prijelazno rješenja, dobijena je dozvola za takmičenje u Seriji A, međutim do sada se po tom pitanju stvari nisu pomjerile sa mrtve tačke.

Krajnji datum da Salernitana riješi pitanje vlasnika je 31. decembar. Ukoliko se to ne desi bit će izbačena iz Serije A gdje je trenutno zakovana za dno tabele sa svega osam bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tip
Ja, i?
0 3
Salence
Dobar post,dosta informacija,tačne informacije....uživancija od uradka.Vrlo dobro!(zapamtit ćemo da se radi o Ganibegoviću)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi