Bizarna scena u jednoj od najjačih evropskih liga: Na tribinama pet navijača, a igrača ni na vidiku

Utakmica nije odigrana

Bizarna scena u jednoj od najjačih evropskih liga: Na tribinama pet navijača, a igrača ni na vidiku

Admin Čaušević

Serije A je sigurno jedna od najjačih svjetskih liga, ali u ovom takmičenju vrlo često zna doći do apsurdnih situacija. 

Jedna takva se desila na stadionu Friuli gdje je večeras trebao biti odigran duel između Udinesea i Salernitane.

Zbog pandemija koronavirusa i pozitivnih slučajeva krizni štab u Salernu nije dopustio igračima Salernitante da otputuju u Udine.

"Salernitana 1919 je poslije konstatovanih pozitivnih nalaza u timu, uzela u obzir odredbe protiv Covid-19 koje je donio grad Salerno i suspendovao je aktivnosti tima uz zabranu učešća na sportskim događajima. Klub je ove odredbe prenio Seriji A", istakli su u saopštenju iz Salerna.

Utakmica se trebala igrati u 18:30, a interesantno da Lega Serije A nije donijela odluku da se utakmica odgodi.

Oglasi

Na stadion je stiglo pet navijača, stigli su i domaći fudaleri. Trener domaćih je čak i odabrao starnih 11.

U trenutku kada je trebao početi meč na teren su izašle sudije, čekali su 45 minuta, nakon čega je sviran kraj zbog nedolaska gostujućih igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nešto slično se desilo prošle sezone na utakmici Juventus - Napoli koja je prvobitno registrovana sa 3:0 u korist domaćina, da bi nakon toga bila naknadno odigrana.

Ostaje da se vidi da li će to biti slučaj i sa susretom Udinese - Salernitana jer je klub iz Salerna jako blizu ispadanja u najniži rang ukoliko do 31. decembra ne dobije novog većinskog vlasnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti