Inter preživio na Sardiniji: Odluka o prvaku Italije pada u posljednjem kolu
FOTO: EPA

Tri boda za Nerazzure

Inter preživio na Sardiniji: Odluka o prvaku Italije pada u posljednjem kolu

H. Zilić

Inter je večeras u 37. kolu slavio na Sardiniji protiv Cagliarija i kolo prije kraja ima dva boda manje od lidera i gradskog rivala ekipe Milana.

Poveo je Inter sa 0:1 u 25. minuti golom Darmian asistent je bio Perišić.

Prije gola u 11. minuti nakon VAR-a poništen je pogodak Skriniar zbog igranja rukom.

Minimalna prednost Intera bila je i na poluvremenu.

Nastavak Nerazzuri otvaraju odlično. Igrala se 51. minuta kada je Martinez na asistenciju Barelle pogodio za 0:2.

Činilo se da Inter ide prema sigurnom trijumfu, ali stvari je zakuhao Lykogiannis golom za 1:2 u 53. minuti, asistent je bio Rog. Do kraja meča ipak i treći gol u mrežu Cgaliarija, strijelac za konačnih 1:3 bio je Martinez u 84. minuti i tako postigao svoj drugi gol na meču.

U redovima Intera Edin Džeko bio je u startnoj postavi, a iz igre je izašao u 70. minuti kada je na teren umjesto njega ušao Correa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U posljednjem kolu Milan ide u goste Sassuolu, dok Inter dočekuje Sampdoriju. U slučaju istog broja bodova prvak će biti ekipa Milana.

I Cagliariju je posljednje kolo od životne važnosti. Moraju savladati Veneziju i nadati se da Salernitana neće dobiti Udinese, samo im taj scenarij odgovara da izbore opstanak u Seriji A ove sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueTilIDie
Milan je prvak, nema šanse da to propuste nakon toliko godina, zao mi je sto dzeko neće uzeti titulu u Italiji da upotpuni svoju karijeru, ali bio je blizu, trebao je davno otići iz mrtve rome.
4 0
Milan ce uzeti scudeto 100% jer Sasuolo nema apsolutno motiva za ovu utakmicu, bit ce ipak interesatnije zadnje kolo Serije A, jer nece se znati mozda do zadnje skunde koja ce od ove 3 ekipe ispasti, a to su: Salernitana, Cagliari i Genoa. Ipak se nadam da ce otici u Seriju B: Cagliari, Genoa i Venezia. Dakle nadam se da ce Salernitana sacuvati status u Seriji A, jer ova ekipa nikada nije igrala dvije sezone u Seriji A, ali takodje bih volio zbog Djurica, da Salernitana sacuva status u najboljoj ligi Italije.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi