Alexis Sanchez može igrati u Ligi prvaka, lovi i dva zanimljiva rekorda

United će ga registrovati bez problema

Alexis Sanchez može igrati u Ligi prvaka, lovi i dva zanimljiva rekorda

Alexis Sanchez je jučer potpisao četveroipogodišnji ugovor sa Manchester Unitedom, za koji bi trebao debitovati već za nekoliko dana.

Sjajni Čileanac je zadužio dres sa brojem sedam, a s obzirom da je na Old Trafford stigao na polovini sezone, mnogi nisu znali hoće li United moći registrovati Alexisa za sva takmičenja u kojim učestvuje.

Ipak, za navijače Crvenih đavola nema brige, jer će Alexis Sanchez biti prijavljen za utakmice Lige prvaka protiv Seville u 1/8 finala, ali i za naredne mečeve ukoliko do njih dođe.

Za razliku od Coutinha, koji neće moći igrati za Barcelonu jer je ove sezone u Ligi prvaka već nastupao za Liverpool, Alexis neće imati tih problema s obzirom da njegov bivši klub Arsenal ove sezone učestvuje u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Alexis Sanchez će u Ligi prvaka loviti i dva zanimljiva rekorda. Naime, Sanchez je trenutno sa 13 golova drugi najefikasniji Čileanac u Ligi prvaka svih vremena a ispred njega je samo Arturo Vidal sa 14.

I po broju nastupa u Ligi prvaka, Alexis je na drugom mjestu među Čileancima sa 48 odigranih utakmica. I tu gleda u leđa Vidalu, koji je odigrao tri utakmice manje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi