Japanac u 1. ligi Republike Srpske postao profesionalac
FOTO: Instagram

Potpisao svoj prvi ugovor

Japanac u 1. ligi Republike Srpske postao profesionalac

E. Oštraković

Poznato je da u niže rangove u Bosnu i Hercegovinu nerijetko dolaze fudbaleri iz cijelog svijeta, a neki od njih uspiju da se dokažu i da izbore potpis i u Premijer ligi BiH.

Tako je uprava FK Alfa Modriča odlučila da potpiše profesionalni ugovor sa igračem iz Japana, Yoshitomo Hasegawa.

Hasegawa je naravno nepoznat svim ljubiteljima nogometa u našoj zemlji, a razlog je taj što se bavio amaterskim fudbalom u rodnom Japanu.

Došao je na probu u Bosnu i Hercegovinu u potrazi za prvim profesionalnim angažmanom, te ga je pronašao u klubu iz Modriče.

Japanac se potpisom pohvalio na svom Instagram nalogu.

Oglasi

"Zadovoljan sam što sam postao fudbaler ovog tima i lično mi je drago što krećem svoju profesionalnu karijeru ovdje.

Spreman sam da krenem kao profesionalni fudbaler", napisao je Hasegawa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kada je riječ o ekipi Alfa Modriče njima u prvom dijelu sezone nije išlo dobro, te se nalaze na 17. mjestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova.

Jasno je svima u klubu da ih čeka borba za opstanak u drugom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi