Predsjednik Fenerbahča Ali Koç uzvratio Saudijcima - Turska ga slavi zbog 'hrabrosti'

Turci ne daju na svoj ponos

Predsjednik Fenerbahča Ali Koç uzvratio Saudijcima - Turska ga slavi zbog 'hrabrosti'

Edmir Škorić

U petak od 18.45 sati najavljen je susret turskog Superkupa između Fenerbahčea i Galatasarayja, no nekoliko sati ranije mediji u Turskoj pišu o skandaloznim stvarima i uvjeravaju da bi se duel mogao otkazati.

Turski fudbalski savez uvjerava da nema nikakvih problema i da će sve biti po planu i programu, ali brojni mediji u toj zemlji upozoravaju da postoji opasnost da igrači neće zaigrati i da klubovi ne prihvataju uslove od strane Saudijske Arabije kao organizatora ovog meča.

Fenerbahče i Galatasaray su željeli odati počast Atatürku povodom stote godišnjice osnivanja Turske, no Saudijci navodno to nisu dopsutili, sporno je i hoće li se izvesti turska himna pred početak duela, kao i transparent na kojem bi pisalo "Mir kod kuće, mir u svijetu".

"Željeli smo izaći s tom porukom na teren, ali organizatori nam nisu to dozvolili, a nismo još uvijek dobili jasno objašnjenje", kratko je rekao predsjednik Fenerbahčea Ali Koç.

I dok svi nestrpljivo čekaju meč, nadajući se da će sve proteći bez problema i da će sav fokus biti usmjeren na zeleni teren i fudbalere turskih velikana, član Fenerove uprave Uğur Dündar tvrdi da predsjednik Fenera Ali Koç odbija doći na stadion u Rijadu.

Oglasi

Navodi se da on neće prisustvovati utakmici i da jednostavno bojkotuje zbog Saudijaca koji su Turcima uskratili brojna prava.

Ovakav potez naišao je na oduševljenje mnogih navijača u Turskoj, koji smatraju da je nacionalni ponos najvažniji i da se ne smije dopustiti da se zabrane najavljene stvari.

Saudijci sve ovo smatraju politikom i žele da sport bude u prvom planu. S obzirom da su masno platili da ugoste ova dva velikana, pitanje je šta će Saudijci sada napraviti, da li će ipak popustiti ili će i oni tjerati na svoj mlin.

Galatasaray s posebnim dresom u utakmici Superkupa

Za kraj ovoga dodajmo da je Galatasaray odlučio da igra u posebnim dresovima utakmicu protiv Fenera koji će biti predvođen od strane kapitena Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatin dres je dio obilježavanja 100 godina od nastanka Republike Turske, a za njeno postojanje najzaslužjniji je upravo Mustafa Kemal Ataturk kome Fener i Galata žele da odaju počast, čak iako Saudijci to ne dopuštaju.

Top Komentari

CeZenicaLik
****s saudijce.Ne dajte svoj ponos i karakter.Saudijci su svakako ckepi i izdanici zajednistva sa islamskim zemljama-npr.Palestinom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi