Džekina fotografija hit na internetu jer skoro niko nije prepoznao "hrvatskog krvnika" iza njega

Znate li o kome je riječ?

Džekina fotografija hit na internetu jer skoro niko nije prepoznao "hrvatskog krvnika" iza njega

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea otputovali su danas za Riyadh gdje ih sutra čeka okršaj protiv najvećeg rivala Galatasarayja u finalnom meču turskog Superkupa. Po dolasku u Saudijsku Arabiju zabilježena je fotografija na kojoj je Edin Džeko i ista je postala hit na društvenim mrežama, ali zbog čovjeka koji je bio iza njega.

Igrači Fenera su po dolasku u Riyadh prvo otišli u hotel kako bi se smjestili, a zatim su odradili posljednji trening pred sutrašnji okršaj protiv Galatasarayja.

To će biti već drugi meč ljutih istanbulskih rivala u svega nekoliko dana jer su Fener i Galata igrali u nedjelju prvenstvu, te je taj meč bio za zaborav i završen je rezultatom 0:0.

Sutra se u Riyadhu očekuje dosta bolja utakmica, a nema sumnje da neće nedostajati varnica i žestokih duela na terenu kao što je to uvijek slučaj kada gledamo najveći derbi koji Turska ima.

Naime, igrači Fenera su u poslijepodnevnim satima stigli u Riyadh, a fotografija Edina Džeke koja je nastala na aerodromu postala je pravi hit i to zbog čovjeka koji se nalazi iza njega.

Oglasi

Naravno, navijačima Fenerbahčea i javnosti u Turskoj nije bilo teško prepoznati ko je iza Džeke, no ostatak fudbalskog svijeta uopšte nije shvatio o kakvoj legendi se radi.

Mnogi su pomislili da je to samo obični uposlenik Fenerbahčea, a Turci su tada održali predavanje i poručili da je to nekadašnji legendarni napadač Semih Senturk.

   Edin Džeko i Semih Senturk po dolasku ekipe Fenerbahčea na aerodrom u Riyadhu

Senturk je karijeru završio prije pet godina, a ostavio je dubok trag u Feneru za koji je igrao čak 14 godina. Također, odigrao je i 29 mečeva za Tursku i dao devet golova, a i danas se priča o golu protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Iako ima tek 40 godina jasno je da se fizički dosta promijenio i nabacio koji kilogram viška.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, Senturk je objavio i fotografiju na Instagramu s Džekom, te je poručio: "Sretno sutra brate".

   Fotografija Senturka i Džeke koju je nekadašnji napadač Fenerbahčea i reprezentacije Turske objavio na Instagramu

Inače, utakmica između Fenerbahčea i Galatasarayja počinje u 18:45 sati.

Top Komentari

C.Banks
Haha 122. minuta udri nejač
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi