Igrao za Chelsea, smatrao se nasljednikom Spahića, a sada igra daleko od nekog velikog nivoa

Ali Suljić nije ispunio svoj potencijal

Igrao za Chelsea, smatrao se nasljednikom Spahića, a sada igra daleko od nekog velikog nivoa

Eldar Ganibegović

Mnogo smo se igrača u prošlosti nagledali kojima je predvišana velika karijera, a oni nisu ispunili svoj potencijal. Jedan od njih je i junak današnje priče.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od svog postanka do danas dosta igrača crpi iz dijaspore. Za neke se uspijemo izboriti, a za neke ne.

Jedan od onih za čije "da" smo se u prošlosti molili bio je 26-godišnji Ali Suljić, dečko kojem se predviđala velika karijera. Svoj puni potencijal, međutim, nije ostvario.

Rođen je 1997. godine u švedskoj Motali. Već 2013. godine u dobi od 16 godina prelazi u Chelsea i očekivalo se da će napraviti velike stvari.

Međutim, šansu u Chelseaju nikada nije dobio. Igrao je jednom za U21 tim, te po dva puta za U18 i U19 i to je bilo sve za njegov petogodišnji staž u ovom klubu.

U januaru 2018. godine ostao je bez kluba, pola godine bio slobodan igrač, a onda se vratio u Švedsku i potpisao za Hacken.

Oglasi

Za godinu provedenu u ovom klubu nije čak ni debitovao, pa je prešao u Brommapojkarnu i konačno počeo igrati seniorski fudbal, nastupio 89 puta, postigao sedam golova i jednom asistirao. 

U januaru 2022. godine odlazi u Helsingborgs IF u kojem je skupio 14 nastupa uz dva gola, da bi u martu ove godine potpisao za Eskilstunu i igra u drugom rangu švedskog fudbala.

Nadali smo se dok je bio u Chelseaju da bi ovaj 189 cm visoki stoper mogao biti nasljednik Emira Spahića, ali nikada nije bio ni blizu da zaigra za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, Švedskoj se možemo zahvaliti za druga dva stopera koja su "isporučena" malo kasnije. U pitanju su svakako Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić.

Zanimljivo je da je skupio 22 nastupa za U17 i devet za U19 tim Švedske, no očito je i za njega bio koban onaj prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi