Alihodžić: U Gračanici sam sjajno primljen, nadam se nastavku saradnje

Pružao kvalitetne partije u protekloj sezoni

Alihodžić: U Gračanici sam sjajno primljen, nadam se nastavku saradnje

Samir Mlaćo

NK Bratstvo će i naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH. Gračanlije su nedavno završenu sezonu okončali na šestom mjestu te na kraju mogu biti zadovoljni.

Ostvarili su svoj glavni cilj te pokazali da se u narednim sezonama ukoliko za to bude uslova mogu uključiti u borbu za sami vrh.

Kvalitetne partije ove sezone pružao je i 22-godišnji Adnan Alihodžić koji je zadovoljan proteklom sezonom, te ističe da ne bi imao ništa protiv ostanka u ovom klubu.

Alihodžić je karijeru počeo u Željezničaru, prošao sve selekcije tog kluba, te osvojio i dvije duple krune sa juniorima Plavih (godišta 1995/96.). Bio je i povremeni juniorski reprezentativac BiH, a nakon potpisao ugovora sa Željezničarom nije dobio priliku u prvom timu te je uslijedila posudba u klubove Prve lige FBiH. Najprije Bosna Semu, a posljednjih godinu dana proveo je u Bratstvu iz Gračanice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Veoma sam zadovoljan svojim igrama u Bratsvu. Siguran sam da mogu još bolje jer svaka godine iza mene je dobro iskustvo koje će dati svoje rezultate u narednim godinama. Moram istaći da sam u Gračanici veoma dobro primljen, klub je po organizaciji među tri u ligi. Svakako najveće zasluge za to pripadaju predsjedniku Nusretu Heliću koji je 24 sata uz klub. Zasluge za dobar rezultat i moje igre u ovoj godini ima trener Nusret Muslimović", kazao je Alihodžić za SportSport.ba

"Nadam se da će Bratstvo i naredne godine u prvenstvu igrati zapaženu ulogu i ostvariti dobar rezultat, a moj ugovor je istekao, međutim nadam se da ću ostati u Bratstvu. Radi se o klubu sa višegodišnjom tradicijom najstabilnijeg u Prvoj ligi FBiH", dodao je 22-godišnjak koji nastupa na poziciji lijevog beka i stopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi