Zvijezda dostojan rival Željezničaru: Plavi su danas bili bolji, ali odluka pada u Gradačcu
Željezničar se mučio sa prvoligašem iz Gradačca unatoč 2:0 vodstvu u jednom trenutku

Četvrtfinale Kupa BiH

Zvijezda dostojan rival Željezničaru: Plavi su danas bili bolji, ali odluka pada u Gradačcu

E. Škorić, foto: T. Hebib

Na jako lošem i teškom terenu na stadionu Grbavicu nogometaši Željezničara i Zvijezde odmjerili su snage u svom prvom četvrtfinalnom susretu Kupa BiH, a on je završen rezultatom 2:1, pa će odluka o polufinalisti pasti u Gradačcu naredne srijede.

Na zahtjev Željezničara, susret je umjesto u srijedu odigran dan ranije (u utorak), naravno zbog toga što je sutra Dan nezavisnosti BiH i praznik, odnosno neradni dan. Meč između premijerligaša i prvoligaša odigran je na očajnom terenu koji je poprilično uništen nakon obilnih snježnih padavina proteklih dana.

Na otvaranju meča pritisak Željezničara, koji je po svaku cijenu želio doći do pobjede, naročito nakon nedavnog sramotnog poraza od Igmana u Konjicu pred brojnim svojim navijačima. Odmah na startu duela Drljo iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara šutira preko gola.

Ubrzo su gosti uzvratili preko Fačića, no neprecizan je bio kapiten Zvijezde. U 12. minuti sjajna prilika za domaće, ali udarac Beganović sa 25 metara udaljenosti odjeda na okviru gola gostiju iz Gradačca, koji su u toj situaciji imali puno sreće.

Ni Zvijezda se nije libila napasti favorizovanog domaćina, u nekoliko navrata to je izgledalo jako dobro i opasno po gol domaćih. U 41. minuti Škrijelj je nakon kontre pucao iskosa s desne strane, ali je odbranio Muftić bez većih problema.

Dobru šansu na drugoj strani ne koristi Križevac, a zatim Santos sa 20 metara šutira pored gola.

Oglasi

U nastavak meča domaći kreću ofanzivnije i konkretnije, sa željom da najzad povedu i uspjeli su u tome. Uvertira u taj gol bila je dobra šansa za Amoaha u 49. minuti, koji je i pet minuta kasnije izblokiran, da bi u 58. minuti rezervista Armin Hodžić lijepim udarcem savladao golmana gostiju za radost domaćih navijača i igrača.

Bio je to prvi gol bivšeg reprezentativca BiH otkako se nedavno vratio na svoju Grbavicu. Imala je Zvijezda dobar napad u 67. minuti, na kraju je bivši igrač Željezničara, Mujagić, šutirao, ali je odbranio Muftić.

Željezničar je stigao do novog gola u 77. minuti, kada je danas sjajni Beganović postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Zvijezda nije pokleknula, već je brzo došla do gola s kojim se može itekako nadati polufinalu pred revanš.

Mujagić je asistirao za Škrijelja, koji je na kraju zatresao mrežu Željezničara, a to je ujedno bio gol kojim je postavljen konačan rezultat.

Na kraju treba pohvaliti i atmosferu na Grbavici. Sjajno izdanje domaćih navijača koji su sa istočne tribine bodrili svoj tim uz posvetu Danu nezavisnosti BiH, a pohvale idu i Red Dragonsima, navijačima Zvijezde koji su u velikom broju doputovali na ovo gostovanje.

Uzvratni meč čeka nas naredne srijede u Gradačcu na stadionu Banja Ilidža, gdje će, bez ikakve sumnje, biti priređen spektakl i na tribinama i na terenu.

Željezničar - Zvijezda 2:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Drina, Santos, Beganović, Galić, Križevac, Jašarević.

NK Zvijezda: Dabić, Škrijelj, Kalesić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Ruku na srce, Armin Hodzic je prevara od igraca. Govorim za nekadasnju nadu Liverpula. Lik ne zna je li posao ili dosao. Da se razumijemo, Manijak sam.
3 5
Adrian
Da je teren bio bolji dao bi Željo 5 komada.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi