Alisson: Plakao sam kao dijete kada sam odlazio iz Rome

Rastanak mu teško pao

Alisson: Plakao sam kao dijete kada sam odlazio iz Rome

Sjajni brazilski golman Alisson Becker će sutra, prvi put nakon napuštanja Rome, boraviti u Italiji gdje će sa svojim Liverpoolom gostovati Napoliju.

Povratak na 'Čizmu' bio je povod italijanskim novinarima da porazgovaraju sa Alissonom i prisjete se dana kada je branio za Romu. Brazilac se nostalgično prisjetio svih uspjeha, prošlosezonskog polufinala Lige prvaka, te potom priznao da mu je odlazak sa Olimpica jako teško pao.

"Vjerujte mi da sam plakao kao malo dijete kada sam odlazio iz Rome. Težak je to trenutak bio za mene, Rim mi je dao mnogo toga, suprugu, dijete, prijatelje, uspjehe... Donio sam odluku koja je bila isključivo sportske prirode, prešao u Liverpool i napravio korak naprijed u karijeri, a drago mi je i što je Roma zaradila mnogo novca mojom prodajom", rekao je Alisson, te nastavio:

"Rim je sjajan grad, obožavao sam šetati njegovim ulicama. Navečer vidjeti Fontanu di Trevi je nešto prelijepo, ali je moje omiljeno mjesto ipak Colosseum. To je historija".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Alisson Becker je ljetos prešao u Liverpool za 63.5 miliona eura, što je tada bio rekord za jednog golmana. U međuvremenu ga je nadmašio Chelsea, koji je doveo Kepu za čak 81 milion eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi