Roma se pred sutrašnji duel sa Plzenom prisjetila Džekinih golova protiv češke ekipe

Vučica pred imperativom pobjede

Roma se pred sutrašnji duel sa Plzenom prisjetila Džekinih golova protiv češke ekipe

S. Grebović

Roma će sutra od 21:00 na svom Olimpicu ugostiti ekipu Viktorije iz Plzena u okviru 2. kola UEFA-ine Lige prvaka, a pred Džekom i društvom sve osim pobjede bilo bi ravno neuspjehu.

Roma se trenutno nalazi na začelju grupe G, nakon razočaravajuće igre na Bernabeu i laganog poraza rezultatom 3:0 protiv branioca naslova najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, ekipe Real Madrida.

Naredni protivnik Vučice je češki šampion Viktorija iz Plzena, a četa Eusebia Di Francesca više nema prava na kiks želi li se naći u 1/16 finala Lige prvaka.

S toga su se u redovima Rimljana odlučili prisjetiti posljednjeg međusobnog duela Rome i Viktorije koja je odigrana 24. novembra 2016. godine u okviru Lige Evrope, kada su ove dvije ekipe zajedno igrale u grupi.

Posebno zapaženu partiju na toj utakmici imao je naš reprezentativac Edin Džeko koji je postigao hat-trick, a ovom objavom Roma je jasno dala do znanja da upravo u njemu vidi najvećeg aduta u sutrašnjem duelu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

View this post on Instagram

Which is your favourite @ed_dzeko goal 🆚 Plzen❓👇 #ASRoma #DajeRoma #UCL

A post shared by AS Roma (@officialasroma) on

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Malo je ekipa kojima naš dijamant nije zabijao golove. Skoro svim ekipama u Njemačkoj, Engleskoj, Italiji... Nismo mi svjesni kakvu svjetsku klasu imamo godinama u reprezentaciji, za koju je takođe igra fenomenalno godinama. Shvatit ćemo to jednoga dana kada se oprosti.
22 1
Harisss
Tako je lafcino!!! Real Madrid, Barselona, M. United, Liverpul, Chelsea, Arsenal, Bajern, Dortmund, Juventus, Milan, Napoli, Inter, Lazio, Leverkuzen, Totenhem itd. Od nabrojanih mnogi su bili Dzekine cesce musterije.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi