Alisson: Predsjednik Napolija je dolazio po mene prije nego što sam potpisao za Liverpool
Alisson je prošle sezone spasio Liverpool i donio mu prolazak u nokaut fazu

Golman Redsa se prisjetio meče iz prošle sezonu protiv italijanskog tima

Alisson: Predsjednik Napolija je dolazio po mene prije nego što sam potpisao za Liverpool

S. Pašalić

Liverpool će u 5. kolu Lige prvaka na Anfieldu odigrati meč protiv Napolija.

Redsi su poraženi u prvom meču koji su igrali na gostovanju u Napulju sa 2:0, a večeras žele da slave na svom terenu.

Golman ovog tima, Alisson, je govorio uoči meča i priznao da ga je Napoli 2018. želio dovesti prije nego što je potpisao za Liverpool.

"Napoli je pokušao da me dovede. Predsjednik je došao kod mene, ali da sam otišao u Napulj iz Rima, trebao bih se staviti u tešku situaciju u Italiji", rekao je Alisson za Independent.

"To nije službeni derbi, ali postoji veliko rivalstvo između timova. Puno se divim Napoliju, imaju vrhunski tim i uvijek je teško igrati protiv njih, pogotovo kad su kod kuće. Ali ja sam se posvetio odlasku u Liverpool."

Alisson se nakon toga prisjetio meča iz prošle sezone kada je u završnici meča protiv Napolija odbranio udarac Milika i spasio svoj tim.

"Bio sam spreman. Našao sam se na pravom mjestu i tada sam čekao da mi štoperi izbace loptu, ali bilo mi je teško probiti se i tada sam vidio kako lopta pada na Milika."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pokušao sam zatvoriti ugao koliko sam mogao i prisilio sam ga da se brzo zaustavi i puca. Mislim da ako pitate napadače, reći će da je to najteža stvar s kojom se suočavaju u toj situaciji."

"Tada je lopta stigla, ali to je zato što sam je napao. Kupio sam vrijeme, komplikovao sam mu situaciju. Da sam ostao na mjestu, imao bi vremena i vremena da pogleda i odabere svoje mjesto.", rekao je Alisson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi