Alisson: Zaustavili smo najubojitiji napad u Italiji

Golman Rome ponovo sjajan

Alisson: Zaustavili smo najubojitiji napad u Italiji

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su kao gosti savladali Napoli sa 4:2 u derbiju 27. kola italijanske Serije A.

Malo ko je mogao očekivati da će Roma s tri boda napustiti Napulj nakon serije loših rezultata. Prošlog vikenda poraženi su od Milana sa 2:0 na domaćem terenu, ali su sinoć odigrali odličnu utakmicu i zasluženo su slavili sa 4:2 protiv lidera prvenstva.

Romu do pobjede s dva gola vodio je sinoć sjajni Edin Džeko, ali treba reći da velike zasluge za novi trijumf pripisuje i golman Alisson koji je ponovo bio gotovo nesavladiv. Alisson je u prelomnim momentima imao nekoliko sjajnih odbrana i ponovo je pokazao da je u vrhunskoj formi.

"Ovo je bila odlična predstava i veoma sigurna pobjeda naše ekipe. Igrali smo jako pametno i iskoristili smo sve šanse koje smo stvorili. Zaustavili smo ekipu koja igra najbolji i najubojitiji fudbal u Italiji. Uvijek dajem maksimum i moj zadatak je da pomognem ekipi koliko god mogu. Sretni smo što kući idemo s tri boda", rekao je Alisson.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi