Asanović pronašao zanimljiv angažman

Zahvalio se Šukeru na preporuci

Asanović pronašao zanimljiv angažman

S. Mlaćo
Zanimljiv angažman pronašao je nekadašnji reprezentativac Hrvatske Aljoša Asanović.

Asanović je odavno u trenerskim vodama, a radio je i kao instruktor za dijasporu Hrvatskog nogometnog saveza.

Sada je postigao dogovor sa čelnicima reprezentacije Zambije.

"Bila mi je velika čast raditi u Hrvatskom nogometnom savezu, ali došlo je vrijeme za nove izazove u mojoj trenerskoj karijeri. Zahvaljujem Davoru Šukeru na preporuci i čelnicima Zambijskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, već u rujnu me očekuju prve obaveze na novoj funkciji. Naravno, zahvaljujem čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji su mi cijelo vrijeme bili podrška i svim kolegama i suradnicima na odličnoj suradnji", rekao je Asanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Asanović je bio pomoćnik Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske, a sa Bilićem je sarađivao i u Lokomotivi iz Moske. Kao glavni trener vodio je Melburn iz Australije.

Zambija je 87. reprezentacija na FIFA ljestvici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi