Allegri bijesan: Milan će nas razbiti...

Zanimljivo gledište trenera Juventusa

Allegri bijesan: Milan će nas razbiti...

Zanimljiv je čovjek trener Juventusa Massimiliano Allegri. Kada ekipa dobije na jedvite jade, pohvali je, istakne pozitivne strane, stane iza igrača.

Jučer međutim nakon trijumfa nad SPAL-om 4:1, Allegri je kritikovao svoje fudbalere. Dobro se nasekirao.

“Ako budemo ovako igrali na San Siru protiv Milana, sigurno ćemo izgubiti. I dalje moramo naučiti držati visoku razinu koncentracije i intenziteta.”, kazao je trofejni stručnjak i nimalo optimistično najavio naredni okršaj u prvenstvu. Juventus je trenutno treći i u lovu je na fenomenalni Napoli.

“Protiv Milana s ovakvom igrom ćemo biti razbijeni. Zapravo u svakoj ćemo se utakmici mučiti budemo li igrali ovako. Nakon 2:0 izgubili smo koncentraciju, igrali bez ikakvog osjećaja za smisao.

Nadam se da je ovo posljednji put da bacam svoju jaknu, prestar sam za to. Previše smo riskirali, SPAL je kontrolirao loptu i lako su mogli doći na 2:2. Kada se to desi onda je sve moguće.”

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako uporedimo utakmicu s onom protiv Udinesea, to je bila potpuna suprotnost, korak unazad. Ne smijemo sebi dozvoljavati tolike padove. U dva navrata smo griješili gurajući loptu napadačima, u situacijama gdje se nikada takve lopte ne daju naprijed...."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi