Juventus siguran, sjajni Mertens režirao preokret Napolija
Foto: EPA

Serija A, 10. kolo

Juventus siguran, sjajni Mertens režirao preokret Napolija

Stara dama je u okviru 10. kola Serije A ugostila SPAL i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1, dok je Napoli uspio doći do pobjede na gostovanju Genovi rezultatom 2:3.

Juventus je poveo već u 14. minuti nakon sjajnog pogotka Bernardeschija, da bi osam minuta kasnije bio viđen još jedan majstorski gol. Fantastičan pogodak za vodstvo Juventusa od 2:0 je postigao Paula Dybala iz slobodnog udarca.

Gosti, ipak, uspijevaju smanjiti prednost Stare dame u 34. minuti. Mattiello je šutirao, a njegov udarac je u gol skrenuo Paloschi.

Ipak, u drugom poluvremenu Juve rješava sve dileme oko pobjednika. Prvo je Higuain u 65. minuti pogodio za 3:1, da bi Cuadrado postigao gol za 4:1 nakon odličnog centaršuta Coste. 

Naš Miralem Pjanić je u igru ušao u 59. minuti mjesto Bentancoura.

Napoli je uspio upisati gostujuću pobjedu protiv Genove, a junak ekipe Maurizija Sarrija je bio Dries Mertens.

Genova je došla do prednosti u 4. minuti nakon sjajnog gola Adela Taarabta. 

Ipak, Dries Mertens u nastavku postiže hat-trick i donosi potpuni preokret svojoj ekipi. Prvo je Belgijanac postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca u 14. minuti, da bi u 30. odlično pogodio nakon asistencije Diaware.

Mertens je hat-trick kompletirao u 60. minuti utakmice pogotkom za vodstvo Napolija od 1:3. 

Genova je do kraja uspjela postići drugi pogodak i uvesti susret u neizvjesnu završnicu. Igrala se 76. minuta kada je pogodio Izzo, ali domaćini ipak, do kraja, nisu uspjeli izbjeći poraz.

I ekipa Udinesea je upisala gostujuću pobjedu u 10. kolu Serije A. Delnerijevim izabranicima je za trijumf nad Sassuolom rezultatom 0:1 bio dovoljan pogodak Baraka iz 32. minute.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi