Allegri hladan kao led: Nisam ja ničiji pas čuvar
Allegri je svjestan da se Dybala nalazi u padu forme i zato ga opet ostavlja na klupi, bez obzira na silne kritike. (Foto: EPA)

Dybala opet na klupi

Allegri hladan kao led: Nisam ja ničiji pas čuvar

E. Škorić

Trener Juventusa Massimiliano Allegri ne popušta i još uvijek zvijezde, po potrebi, drži na klupi.

Paulo Dybala sjajno je počeo sezonu, ali je Allegri u neko vrijeme procijenio da nije u pravoj formi, pa je Argentinca poslao na klupu, a nedavno je imao i jedan verbalni okršaj s Miralemom Pjanićem, koji je bio jako nezadovoljan što ga, unatoč dobroj partiji, vadi u trenutku kada Stara dama traži gol za pobjedu protiv Intera.

Allegrija je briga, nastavlja po svom i Dybala će izgleda opet danas sjediti na klupi.

"Sumnjam da će Dybala krenuti. Možemo računati na njega, sli još nisam odlučio hoćemo li igrati s dva ili tri veznjaka. Možda je sve naviknuo na dobre igre," rekao je Allegri.

"Ja sam trener, nisam ničiji pas čuvar. Rekao sam mu da radi i da se koncentrira, to je najbolji lijek. Paulo je fantastičan dečko, nije u najboljoj formi i neko vrijeme nije zabio, ali svi su prošli kroz takve periode pa i Mario Mandžukić i Gonzalo Higuain. Nemojmo zaboraviti da je sjajno asistirao Higuainu protiv Napolija. Svi se činite prestravljeni zbog njegovog posta, ali to se događalo svima", zaključuje trener Juventusa.

On je dodao da je Pjanić dobro trenirao i da bi mogao početi meč u Bologni, dok se očekuje da Marko Pjaca dobije šansu, možda s klupe, ali treba imati na umu da je pauzirao devet mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi